Doporučujeme

Mária

Mária

Nebojte sa kvantovej fyziky - môžete byť hocikým, kým ste už boli, alebo kým ešte len chcete byť. Více »

Další kartářky online
Kartářka Zoruna

Zoruna

Osobný kód 171

Jasnovidka Diana

Diana

Osobný kód 157

Kartářka Wanda

Wanda

Osobný kód 154

Kartářka Emilia

Emilia

Osobný kód 155

Bílá magie: Pomůže při problémech?

Mágiu už od pradávna delíme podľa jej použitia na bielu alebo čiernu. Existujú aj ďalšie „magické prúdy“ ako červená mágia, my sa však zameriame na tú pozitívnu. Zaklínadlá pozitívnej alebo bielej mágie majú za cieľ najmä pomáhať a ochraňovať, a to aj pred kliatbami a účinkami čiernej mágie.

Bílá magie: Pomůže při problémech?

I keď sa pojmy biela a čierna mágia začali objavovať v písomnostiach až neskôr, prvé praktiky pochádzajú už zo Starovekého Egypta. Už vtedajší uctievači egyptských bohov používali rôzne rituály a zaklínadlá na sprevádzanie duší do sveta mŕtvych a ochranu ich mumifikovaných tiel.

Podobné a mnohé iné rituály používali pohanské viery po celom svete, a to až do nástupu kresťanstva. Mnohé magické zvyky sa dostali do ľudových tradícií a prostredníctvom tých sa aj do veľkej miery zachovali. Možno už niektoré z nich ako ochranné zaklínadlo s bielou sviečkou poznáte.

Potrebujete bielu mágiu?

Biela mágia má svoje využitie aj pri prevencii, ale zvyčajne po nej siahneme až vtedy, keď sa objavia prvé problémy. Viaceré rituály sú dostatočne dostupné a účinné aj pre bežných ľudí. Ak však máte intenzívne a dlhodobé problémy, je potrebné sa obrátiť na skúseného odborníka.

Aj v bielej mágii hrá významnú rolu rozvoj a skúsenosti jednotlivca. Dnes na internete nájdete množstvo takých veštcov a veštíc, ktoré sa v rámci svojich schopností zaoberajú odstraňovaním kliatby alebo urieknutia.

Pomoc bielej mágie môžete využiť aj v bežnom živote. Napríklad, ak si potrebujete prilepšiť v oblasti práce alebo zdravia. Avšak pozor, zdravie je silná karmická téma, ktorú v prvom rade vždy odporúčame prejsť s lekárom. Niekedy ani tí najmocnejší veštci a veštice nedokážu pomôcť s vážnym zdravotným problém.

Ak sa už niekoľko týždňov alebo mesiacov cítite neustále unavení, máte časté bolesti v rôznych častiach tela, migrény, tráviace problémy a tak trochu sa vám, ako sa hovorí, „nedarí“, overte si to s profesionálom. Veštec alebo veštica, ktorí sa venujú bielej mágii, vám prítomnosť kliatby potvrdia a často ponúknu aj vhodné riešenie.

Ako používať bielu mágiu?

Do bielej mágie patrí niekoľko zaklínadiel a rituálov, ktoré môžete používať aj vy. Nepotrebujete k tomu žiadny špeciálny výcvik alebo vzdelanie. Ale, samozrejme, pomôže, ak sa mágiou už do nejakej miery zaoberáte.

Nezabúdajte, že hlavným cieľom bielej mágie a jej zaklínadiel je pomáhať a slúžiť ľuďom. Sebecké želanie si pomocou bielej mágie naplníte s ťažkosťami. K základným rituálom bielej mágie, ktoré môžete začať hneď používať, patria očistný, dobíjací a ochranný rituál.

Rituál bielej mágie

Očistný rituál

Zbaviť sa zlých energií a myšlienok by malo patriť ku každodenným rituálom, a to ideálne pred spaním. Podľa toho, či uprednostňujete svoju predstavivosť, pomôcky alebo napríklad hudobné nástroje, si rituál upravte. Každé cvičenie bielej mágie je o to silnejšie, ak je prispôsobené vašej konkrétnej osobnosti.

Ľahnite si alebo sa usaďte do pohodlnej polohy. Rituál začnite niekoľkými minútami hlbokého dýchania a upokojením sa. Predstavte si svoj cieľ, čo je v tomto prípade odstránenie všetkého zlého, s čím ste počas dňa prišli do styku. Pokojne si na tie situácie s nadhľadom spomeňte a sústreďte sa na to, čo cítite. Vnímajte to a pokračujte v hlbokom dýchaní.

Predstavte si v okolí v strede svojho hrudníka čiernu guľu, ktorá pomaly rastie tým, ako zbiera negativitu v celom tele. Predstavujte si lúče čiernej energie, ktoré prúdia do gule. Keď už cítite, že máte dosť, predstavte si, ako sa čierna guľa zmenšuje. Zmenšite ju na veľkosť golfovej loptičky a sledujte, ako spolu s výdychom odchádza z vášho tela.

Pomôže, ak použijete aj zapálenú bielu šalviu alebo iné očistné bylinky. Prípadne si skúste zahrať na svoj obľúbený hudobný nástroj, či zatancovať.

Dobíjací rituál

Princíp a začiatok dobíjacieho rituálu bielej mágie je podobný. Usaďte sa, alebo si ľahnite a uvoľnite celé telo. Je vhodné, ak ešte predtým vykonáte očistný rituál, aj keby len v skrátenej verzii.

Namiesto čiernej gule plnej negatívnej energie si však pred hrudníkom predstavte svetelnú guľu. Snažte sa o čo najsilnejšie svetlo, aké dokážete svojou predstavivosťou vytvoriť. Koncentrujte do tejto gule lúče bieleho svetla prichádzajúceho zo všetkých strán.

Následne guľu zmenšite na veľkosť golfovej loptičky a nechajte ju s nádychom vstúpiť do tela. Tam sa guľa postupne rozpustí a jej svetlo sa rozleje do celého tela. Sústreďte sa na to, čo cítite a predstavte si pritom príjemné teplo, ktoré vás zalieva.

Ochranný rituál

Keď ste sa očistili a nabili energiou, je ideálny čas prejsť k základnému ochrannému rituálu bielej mágie. V tomto prípade si pred sebou predstavte guľu svetla, ktorá postupne rastie. Prichádzajú do nej však lúče všetkých farieb. Pod tými si uvedomte silu každého elementu – vody, ohňa, zeme a vzduchu.

Vizualizujte dúhové lúče a myslite pritom na hlavný cieľ tohto zaklínadla. Sústreďte sa na dych a spolu s každým nádychom guľu zväčšite. Rituál bude tak silný, koľko času a úsilia mu venujete, postačí však aj približne 10 minút. Svetelné „klbko“ nechajte zväčšiť do takej miery, že vás prerastie a bude obklopovať.

Teraz by ste vo svojej predstavivosti mali vidieť, ako sa približne 50 cm od vášho tela vznáša energetický štít. Dobíjajte ho lúčmi dúhového svetla podľa potreby, pokojne aj niekoľko minút denne. Ak chcete, môžete pritom používať aj nejaký ochranný talizman, ktorý budete nosiť stále so sebou.

Kto mi môže pomôcť s bielou mágiou?

Tieto tri základné rituály bielej mágie vás ochránia v mnohých situáciách. Ak nečelíte príliš silnej kliatbe, môžete sa každý deň venovať očistnému rituálu. Našťastie však existuje viacero odborníkov a zástancov bielej mágie, ktorí vám radi pomôžu.

Vyberte si podľa online popisu vešticu alebo veštca, ktorý vyhovuje vašim požiadavkám, ale zároveň z neho máte dobrý pocit. Veštci a veštice majú zvyčajne dlhoročné skúsenosti s rôznymi odvetviami bielej mágie a budú schopní vám účinne pomôcť v krátkom čase.