Doporučujeme

Janita

Janita

Odpovede, ktoré vám doteraz nikto nedal, vám odhalí karmická numerológia. Více »

Další kartářky online
Jasnovidka Diana

Diana

Osobný kód 157

Kartářka Kavena

Kavena

Osobný kód 169

Kartářka Emilia

Emilia

Osobný kód 155

Kartářka Sara

Sara

Osobný kód 176

5 úžasných lekcí jak se poučit z neúspěchu

Zlyhanie - slovo na osem písmen, ktoré v nás vyvoláva strach, pochybnosti a hanbu.

5 úžasných lekcí jak se poučit z neúspěchu

Neúspech je základom úspechu

Niektorí ľudia sa tak obávajú neúspechu, že sa vyhýbajú akejkoľvek príležitosti na úspech. Úspech však bez zlyhania neexistuje. Zlyhanie je viac ako len prostriedok ukončenia - tiež nás učí dôležitým lekciám. My vám predstavíme 5 lekcii, ktoré sa z neúspechu naučíte.

1. Neúspech nám ukáže, kto sú naši skutoční priatelia

Keď ste úspešný, všetci chcú z vášho úspechu kúsok. Chcú ťažiť z vašej slávy. Bohužiaľ, tí istí ľudia vás opustia v tom momente, ako zlyháte. Prečo to tak je? Nuž, ľudia sa radí spolčujú s víťazmi a ak máte takýchto ľudí vo svojom živote, budú s vami iba v priaznivých časoch. Nie sú vašimi skutočnými priateľmi.

Skutočnými priateľmi sú tí ľudia, ktorí si udržiavajú svoju vieru vo vás, lásku a podporu v dobrých, ale aj v zlých časoch.

2. Neúspech vás prinúti prehodnotiť, čo je skutočným úspechom

Vždy uvažujeme o väčšom, lepšom a očarujúcejšom - väčší dom, viac peňazí, lepšie auto… Ale úspech nevyhnutne neznamená mať viac. Úspech je dobrý pocit z niečoho, čo už máte. Ak sa snažíte, no zlyháte, neznamená to, že ste sa nesnažili dostatočne. Môže to byť preto, že sa nesnažíte o tú správnu vec. Použite neúspech k prehodnoteniu vašich aktuálnych cieľov a definujte si, čo pre vás úspech skutočne znamená.

Uistite sa, že sa usilujete o niečo, čo za to stojí. Vaše úsilie nasmerujte na niečo, čo skutočne potrebujete (a nie na niečo, čo iba chcete).

3. Neúspech je trvalý iba vtedy, ak sa vzdáte

Niekedy iba zmení váš pohľad na vec, ale to nie je to isté ako vzdanie sa. Vzdať sa a tým to skončiť, je trvalá záležitosť. Premýšľajte takto. „Neúspech nie je trvalý, pokým ho sami neprijmete.“

4. Nikto iný nie je zodpovedný za vaše zlyhanie

Nezáleží na tom, koľkokrát sa vám to nepodarí, ak sa nevzdáte, nakoniec budete úspešní. Pokiaľ ide o úspech a neúspech, väčšina z nás má rovnaké šance. Hlavný rozdiel medzi úspechom a neúspechom je, že ľudia, ktorí uspeli, sa neboja zlyhania. Stále na tom pracujú a pravdepodobne preto sú v tom dobrí. Akonáhle sa im to podarí, na všetky nevydarené pokusy sa zabudne. Všetci si zapamätajú iba jeho úspech.

5. Zlyhanie je červená vlajka, ktorá môže viesť k zmene

Ak robíte tú istú vec stále dokola a nedarí sa vám, pravdepodobne potrebujete zmenu. V skutočnosti je neúspech často takou červenou vlajkou, ktorá si pýta zmenu. Je čas robiť veci inak? Či už ide o zmenu práce alebo prístupu k nej, niečo musíte zmeniť, aby ste dosiahli to, čo chcete. Môžete spraviť tú istú chybu aj tisíckrát, ale ak to urobíte, nevyužili ste veľa vašich zlyhaní k poučeniu sa.

Nikdy sa nevzdávajte, ale uistite sa, že ste sa poučili z vlastných chýb a spravili ste zmeny, keď ich bolo treba.

Lekcia je odmenou

Podľa výskumu Univerzity v Južnej Kalifornii má myseľ dve možnosti, ak príde k zlyhaniu:

  • Trpí hanbou, ktorá je ako trest. Človek sa cíti tak zle, že už rovnakú chybu viackrát nespraví.
  • Pozrie sa na situáciu s nadhľadom. Zisťuje, čo bolo zle a po aplikovaní zmien urobí ďalší pokus, čo je akýmsi druhom odmeny.

Lekcia je skôr odmenou ako trestom! Nebolo by lepšie byť odmenený za učenie? Ak si dáte čas k nájdeniu poučenia (odmeny) vo svojich zlyhaniach, dostávate sa do lepšej pozície a vrátite sa silnejší ako predtým.