Doporučujeme

Mária

Mária

Nebojte sa kvantovej fyziky - môžete byť hocikým, kým ste už boli, alebo kým ešte len chcete byť. Více »

Další kartářky online
Jasnovidka Diana

Diana

Osobný kód 157

Kartářka Zdena

Zdena

Osobný kód 165

Kartářka Emilia

Emilia

Osobný kód 155

Kartářka Renáta

Renáta

Osobný kód 152

Astrálne putovanie

Okolo nášho fyzického tela je ďalších šesť jemnohmotných tiel, jedno z nich je astrálne telo. Existujú medzi nami ľudia, ktorí sú schopní oddeliť toto nehmotné telo, ktoré je schopné prechádzať akýmkoľvek materiálom a súčasne schopné cestovať na akúkoľvek vzdialenosť. Zaujímavosťou je, že po našej smrti nás toto telo opúšťa.

Astrálne putovanie

Ľudia popisovali rôzne zážitky a dokonca sa stali predmetom výskumov a pokusov, ktorým sa aj veda venuje už dlhé roky. Súčasťou takmer každej správy z prahu smrti sú zážitky mimo vlastné telo, čiže mimotelové skúsenosti pod skráteným názvom OBE, objavujúce sa bezprostredne po klinickej smrti. Počas OBE majú ľudia obvykle pocit, že sa oddelili od fyzického tela a vznášajú sa nad ním. Podrobné informácie o tom, čo sa deje počas takýchto ciest, poskytujú badateľom silné dôkazy o zvláštnej realite takýchto zážitkov. Napríklad jeden lekár zaznamenal niekoľko príkladov stavu OBE. Počas jednej rannej vizity pristúpil k posteli pacientky, ktorá ho oslovila: “Pán doktor, viete, že môžem opustiť svoje telo? Hneď Vám to dokážem”. Na chvíľu sa odmlčala a povedala: “Keď prídete do izby č.12, nájdete tam ženu, ktorá píše list manželovi, práve dokončila prvú stranu. Videla som to”. Doktor zašiel do uvedenej izby a scéna, ktorú tam videl, do bodky súhlasila, vrátane obsahu listu. Lekár sa vrátil k pôvodnej pacientke a chcel vysvetlenie, ale bohužiaľ pacientka zomrela.

Zážitky mimo vlastné telo však nemusia byť vždy spojené s príchodom smrti, môžu sa objaviť po úraze, po údere hlavy, počas bezvedomia, v spánku alebo vo chvíľach duševného alebo fyzického stresu. Najrôznejšie zážitky s pocitmi opustenia vlastného tela existujú celé tisíce. Vyskytujú sa od najstarších historických dôb až po súčasnosť. Mimotelesné skúsenosti sa vyskytujú či v Tibete alebo na Islande, sú bežné aj medzi Francúzmi, Rusmi, Američanmi a inými národmi. Veľa zaznamenaní bolo v Afrike, Borneu a Oceánii…

Často sa hovorí, že tieto zážitky súvisia aj históriou prevteľovania alebo reinkarnácie. Rôzni mystici, šamani a svätí muži vyhľadávali zážitky mimo vlastného tela ako formu kontaktu s iným svetmi. Takéto OBE zážitky vyvolávali úmyselne prostredníctvom rôznych rituálov. Fakíri a tibetskí mnísi tvrdia, že poznajú spôsoby ako cestovať z fyzického tela jeho umrtvením. Pre vedomé vyvolané OBE sa ujal termín astrálne putovanie.