Doporučujeme

Zuzana

Zuzana

Prostredníctvom tarotu a numerológie odhalím veci, ktoré sú pre vás skryté. Více »

Další kartářky online
Kartářka Kavena

Kavena

Osobný kód 169

Kartářka Wanda

Wanda

Osobný kód 154

Jasnovidka Diana

Diana

Osobný kód 157

Kartářka Wendy

Wendy

Osobný kód 173

Jak zjistit barvu aury a co o vás vypovídá?

Farebná aura obklopuje každého z nás, vrátane zvierat. Viete, ako sa odlišuje od energetického poľa človeka? Vysvetlíme vám, ako sa môžete naučiť rozpoznávať svoju auru, ale aj auru iných ľudí a predmetov. Tiež si priblížime význam konkrétnych farieb.

Jak zjistit barvu aury a co o vás vypovídá?

Nemýľte si auru s energetickým poľom

Viacerí veštci a veštice auru častokrát opisujú ako energetické pole človeka, čo do istej miery aj platí. Presnejšie však ide o energetické vyžarovanie, ktoré sa môže meniť podľa našej momentálnej nálady, zdravotného stavu, ale aj charakteru a duchovného vývoja.

Slovo aura pochádza z gréckeho „avron“, čo znamená vánok. Prostredníctvom aury je možné aj veštenie budúcnosti.

Energetické pole, tiež známe ako biopole, sa od aury líši. Ide o pole, ktoré tvorí naša životná energia, tiež známa ako prána alebo čchi. Biopole kopíruje tvar človeka a podľa stavu našej energie a životnej sily môže siahať od 2 do 10 cm od našej pokožky. Viacerí majstri sa s touto energiou učia pracovať a využívať ju napríklad k liečbe ostatných. Ich pole býva zvyčajne väčšie.

Telesná aura pritom má tvar vajcia, ktoré nás obklopuje. Jej viditeľnosť a veľkosť sa môže meniť a výrazne líšiť v rôznych situáciách alebo obdobiach života.

Ako zistiť farbu aury? Upresníme si viacero spôsobov, nezabúdajte však na to, že auru je možné vnímať aj pomocou ďalších zmyslov ako čuch, hmat, cit alebo dokonca chuť. Veštci a veštice zaoberajúci sa prácou s aurami sa v tomto smere líšia.

Aura narozdiel od biopola siaha do vzdialenosti 30 až 60 centimetrov. Pri zlom zdravotnom stave alebo vyčerpaní to však býva aj menej. Naopak, pri svätcoch a jogínoch aura žiari do veľkej vzdialenosti. Takto silnú auru vidíme aj na obrazoch svätých, ktorí sú na obrazoch zobrazovaní so svätožiarou. V skutočnosti ide o rozvinutú najvyššiu korunnú čakru.

Odkiaľ pochádza aura?

Ako zistiť farbu aury vám pomôže aj porozumenie jej pôvodu. Pravdepodobne ste už počuli o energetických centrách nášho tela - čakrách. Je ich 7 a nachádzajú sa pozdĺž celej chrbtice až po temeno hlavy. Každá sa líši svojou farbou a pôsobením v tele. Niektorí veštci alebo veštice vám dokážu prezradiť, v akom stave vaše čakry sú.

Prúdi nimi naša energia, ktorá môže byť z viacerých dôvodov zablokovaná. Jej odblokovaniu a práci s čakrami sa venuje napríklad aj joga. Telesnými, dychovými a mentálnymi cvičeniami dokážete čakry prečistiť a uvoľniť. Vďaka tomu budete mať množstvo energie, vitálnosti a ďalšie benefity.

Ako zistiť farbu aury?

Väčšina ľudí sa radí do rôznych typov podľa toho, aký zmyslový orgán majú najviac rozvinutý.

Farba aury

Niekto je napríklad vizuálny typ a tak preferuje poznávanie sveta prostredníctvom očí. Zvyčajne preferujú vizuálne umenie, majú prenikavý pohľad a používajú aj frázy ako napríklad „uvidíme“, „pozriem sa na to“, „do tohto problému nevidím“ a podobne. Pre vizuálny typ ľudí je najjednoduchšie vnímať auru pohľadom. Vidia konkrétne farby a silu ich žiarenia.

Ak je však niekto napríklad intuitívny typ, naučiť sa očami, ako zistiť farbu aury, by mu trvalo dlhšie. Jej farbu, respektíve konkrétne energetické žiarenie, zistí ľahšie vnímaním.

V prvom rade sa teda zamyslite nad tým, aký typ asi ste. Môže u vás prevládať aj kombinácia dvoch zmyslov, ako napríklad zraku a hmatu. Pri zisťovaní farby aury využijete teda okrem očí aj ruky. Aj s týmto vám môže pomôcť nadaný veštec alebo veštica.

Cvičenia pre vnímanie aury

Keď už rozumiete tomu, čo aura je a viete, aký typ ste, prejdite k praktickým cvičeniam. Teraz budete potrebovať najmä trpezlivosť a odhodlanie. Ide o schopnosť, ktorú sa dokáže naučiť prakticky každý. Čím viac však pracujete so svojimi čakrami a venujete sa svojmu duchovnému postupu, o to lepšie vám to pôjde.

Vhodným začiatkom je sledovanie sviečky a jej poľa. Môžete však prejsť aj k pozorovaniu vlastnej ruky na bielom pozadí. Jednoducho ju vystrite smerom k bielej stene a snažte sa naladiť na jej vibrácie. Vizuálny typ by sa mal sústrediť na sledovanie farby nad pokožkou.

Ak preferujete intuíciu, prechádzajte nad ňou rukou a vnímajte auru. Ruky sa pokojne aj dotknite a uvidíte, čo vám viac vyhovuje. Čuch a chuť bývajú v tomto prípade najmenej rozvinuté, ale auru môžete vnímať aj nimi. Začnite sledovaním alebo vnímaním priestoru približne 2 cm nad povrchom tela.

V závislosti od vašej rozvinutosti vám prvé výsledky môžu trvať niekoľko týždňov alebo mesiacov. Ak máte skúsenosti s veštením alebo podobné schopnosti, trvá to obvykle kratšie. Neprestávajte na sebe pracovať, rozvíjať sa a venovať cvičeniam dostatok času, a to každý deň minimálne 20 minút.

Čo znamenajú jednotlivé farby aury?

Keď sa budete učiť, ako zistiť farbu aury, zamerať sa môžete aj na ich význam. Niekto je vnímavejší typ a zisťovať farbu aury prostredníctvom pocitov mu ide lepšie. Pred prečítaním ďalšej časti vám odporúčame zamyslieť sa nad tým, ako na vás každá farba pôsobí a čo by podľa vás mohla znamenať.

Červená aura

Červená aura je farbou 1. čakry, sexuality a hnevu. Jednotlivé odtiene červenej môžu mať iný význam, a to napríklad tmavočervená sa spája viac s agresivitou, svetločervená aura má skôr pozitívny význam. Ide o farbu pohlavných orgánov. Problémy v týchto oblastiach môžu silu a intenzitu aury oslabovať.

Oranžová aura

Oranžová aura sa spája s pečeňou. Tiež ide o farbu rovnováhy medzi aktivitou a pasivitou. Tiež ide o farbu povzbudzujúcej energie a šťastia. Túto farbu majú výraznú srdeční a ambiciózni ľudia.

Žltá aura

Z orgánov táto farba patrí k črevám a tráveniu. Tmavšie odtiene žltej sa spájajú s inteligenciou a racionálnym prístupom. Tie svetlejšie skôr s poznaním a učením sa.

Zelená aura

Zelenú auru majú výraznú ľudia s ochranárskymi vlastnosťami, ktorí sa vedia sa presadiť v živote. Spája sa žalúdkom a jej odtieň môže veľa prezrádzať o jeho zdravotnom stave.

Modrá aura

Modrá je farbou komunikácie, prípadne mlčania. Zároveň sa spája s chladom a so smútkom. Spája sa s hlasivkami a štítnou žľazou, môže však prezrádzať aj problémy spojené s dýchaním.

Fialová aura

Táto farba patrí šiestej čakre a k šiestemu zmyslu. Ide o farbu rozvinutých duchovných schopností a rovnováhy.

Posilnite si vlastnú auru

Kombinácie, hustota a sila farieb aury vám prezradí veľa o momentálnom rozpoložení človeka, ale aj o jeho rozvinutosti a vlastnostiach. Čím viac sa budete vnímaniu aury venovať, o to viac sa dozviete.

Myslite aj na čistenie a posilňovanie vlastnej aury pomocou vizuálnych cvičení a rôznych pomôcok ako sú kamene a bylinky.