Kartářka Večernice

Večernice

Osobný kód 304

Kartářka Zdena

Zdena

Osobný kód 165

Jak zjistit, zda vám někdo lže

Ľudia majú jedinečnú schopnosť klamať. Väčšina živočíchov nevie úmyselne klamať, ak nerátame schopnosti maskovania sa, či predstierania, ktoré súvisia s prežitím. My ľudia však klameme často.

Jak zjistit, zda vám někdo lže

Či už sú to malé milosrdné lži, ktoré sme vyslovili v snahe neuškodiť či neraniť niekoho druhého, alebo veľké, zlomyseľné lži, ktorými sa snažíme ublížiť.

Inštinkt na rozoznanie pravdy

Ako môžete zistiť, či vám niekto klame? Niektorí ľudia sú v tomto prirodzene lepší ako iní, avšak iba málo ľudí môže tvrdiť, že vie dobre klamať. Väčšina z nás má však istý inštinkt na rozoznanie pravdy. Lepšie ju však vieme rozpoznať u blízkych ako u cudzích.

Reč tela

Profesionáli, akými sú detektívi, využívajú širokú škálu reči tela, aby vedeli, kedy niekto klame. Od malých gest až k zmenám v tóne hlasu. Naše telo ale neklame tak dobre, ako to zvláda náš hlas.

Domnievame sa, že ten, kto klame, sa bude vyhýbať odpovediam na naše otázky a bude sa cítiť nepríjemne. Avšak rovnako sa môže zachovať aj človek, ktorý nám vraví pravdu, no obáva sa, že si budeme myslieť, že klame. Tento rozdiel si však neuvedomíme, pokiaľ na to nie sme vyškolení a mimoriadne pozorní.

Intuitívne rozpoznanie klamstva

Naša intuícia je náš najväčší spojenec, čo sa odhalenia lží týka. Väčšina z nás si všimne zmenu v správaní na niekom, koho pozná, no nevie presne definovať, čo konkrétne mu nesedí.

Ak sa váš rodinný príslušník, kamarát, či priateľ správa inak, či rozpráva spôsobom, ktorý sa vám nepozdáva, je dosť pravdepodobné, že niečo nie je v poriadku.

To nemusí hneď znamenať, že vám úmyselne klame. Dôvod môže byť strach, úzkosť, či nepohodlie. Ale taktiež vám môže klamať. Vy musíte zistiť, ktorá z alternatív je na príčine. Intuícia vám iba napovie, že sa musíte mať na pozore.

Vypýtajte si dôkaz

Nie, nemyslíme tým od osoby, ktorú podozrievate z klamstva. Spýtajte sa veštca, vášho duchovného sprievodcu, či vášho vyššieho JA, aby vám poskytli dôkaz, ktorý potvrdí alebo vyvráti vaše podozrenie.

Môže to byť úplne jednoduchá vec ako napríklad: Ak mi Marek klame, uvidím dnes v záhrade žltého motýľa. Akýkoľvek druh znamenia si vyberiete, bude to fungovať. Iba musíte byť konkrétny vo vašej požiadavke.

No pozor, neklamte sami seba. Ak ste si ako dôkaz vybrali, že uvidíte žltého motýľa v záhrade, no uvidíte ho na druhý deň, či mimo záhrady, to sa už nepočíta.

Telepatická prax

Telepatia je ideálna cesta ako zistiť, či vám niekto klame alebo nie, no vyžaduje veľa praxe. Aby ste dostali odpoveď na to, či vám dotyčný klame, je potrebné vytvoriť si priame spojenie medzi vašou a jeho mysľou.

Dobrou správou je, že je to možné praktizovať. Je to celkom zábavné. Požiadajte svojho priateľa, aby vám povedal niečo, čo môže, ale nemusí byť pravda. Potom chvíľku počkajte a pokúste sa telepaticky zistiť, či klame alebo nie. Potom si vymeňte role. Táto aktivitka je dobrá ako spoločenská hra, ale je taktiež neoceniteľná pri zlepšovaní vašej schopnosti odhaliť klamstvo skôr, ako vám uškodí.