Doporučujeme

Petra

Petra

Tisíce ľudí snívajú o budúcnosti, minulom živote, majú veľa otázok a chcú poznať odpovede - od toho som tu, aby som vás nimi previedla. Více »

Další kartářky online
Jasnovidka Diana

Diana

Osobný kód 157

Kartářka Emilia

Emilia

Osobný kód 155

Kartářka Wanda

Wanda

Osobný kód 154

Kartářka Zdena

Zdena

Osobný kód 165

Runy

Sú opradené mnohými históriami a dávnou minulosťou. Tajomné, mocné znaky! Brána do mystického a tajomného sveta, mimo "nášho bežného" života. Kedysi boli vytesávané do skál a kameňa, tieto posvätné písmená starovekých abecied, používané na predpovedanie budúcnosti.

Runy

Už pred 3500 rokmi sa k nám začali prihovárať a dodnes hovoria jasnou rečou: “Prečo je treba nebáť, veriť si!” V živote absolvujeme veľa bolestivých lekcií. Tie i napriek bolesti môžu byť pre nás prínosom, posunúť nás v našom poznaní dopredu, obohatiť ho, byť pre nás pozitívne. V dávnej minulosti sa používali na označovanie hrobov, majetkov, zbraní, osobných predmetov prisudzujúcich im magickú moc. Boli nimi invokované sily, ktoré mali ovplyvniť šťastie a osud človeka, dávajú nám možnosť dozvedieť sa o sebe viac, tlmočia náhľad do budúcnosti. Predstavujú systém čiar a kúzel vytvorených teutónskymi kmeňmi (starogermánskymi), ktoré v roku 500 - 400 p. n. l. kmeň Eruli skombinoval s nordickým písmom. Bol to národ žijúci v úzkom kontakte so zemou a prírodou.

Dnes existujú runy v dvoch podobách:

  • runové karty
  • runové kamene

Vyžarujú ohromne silnú energiu a sú silnejším druhom proroctva, ako by sme predpokladali. Slovo “runa” je odvodené od staronórskeho a staroangl. “run"= záhada! Okrem magického účinku mali aj liečivý charakter, predstavujúci ochranu pred zlými vplyvmi. A tak ľudia s obľubou konkrétnu runu - priťahujúcu konkrétny vplyv - nosievali so sebou, ako amulet. Táto “sila prírody” im mala priniesť žiadaný vplyv, účinok. A najviac žiadaného vplyvu prinesie runa vlastnoručne zhotovená. Jej výroba nie je ťažká a ani náročná. Najjednoduchší spôsob je za pomoci kúska dreva z odseknutej živej halúzky, v hlbokej meditácii do nej vyrytý daný znak. Nabije sa tak silou energie živej prírody, ktorá chráni. Ukazujú niečo, čo sa deje na hranici vedomia v každý deň, v ľubovoľný okamih, u ľubovoľného človeka.

Odrážajú silu, ktorá je v našom živote v danú chvíľu dominantná a ktorá sa nás snaží formovať. Tvoria celok, ktorý symbolicky vyjadruje ľudskú púť. Môžeme ich chápať ako akýkoľvek iný druh veštby a hoci je ich vplyv veľký, nie sú diktátormi našich životov, skôr nám pomáhajú získať nad nimi nadhľad, viac porozumieť tomu, čo sa okolo nás deje, tomu, čomu nie sme schopní porozumieť sami.

Je ich 24, sú delené do 3 rodov a používa sa tiež jedna prázdna runa:
Feoh, Ur, Thorn, As, Rad, Ken, Gyf, Wyn, Hagal, Nyd, Is, Jera, Eohl, Peorth, Elhaz, Sigel, Tyr, Beorc, Ehwaz, Man, Lagu, Ing, Odal, Dag