Doporučujeme

Petra

Petra

Tisíce ľudí snívajú o budúcnosti, minulom živote, majú veľa otázok a chcú poznať odpovede - od toho som tu, aby som vás nimi previedla. Více »

Další kartářky online
Kartářka Mária

Mária

Osobný kód 151

Jasnovidka Diana

Diana

Osobný kód 157

Kartářka Wanda

Wanda

Osobný kód 154

Kartářka Emilia

Emilia

Osobný kód 155

Čo nás čaká v apríli?

Tak ako každý mesiac, i v apríli budeme všetci riešiť rôzne problémy a tešiť sa z väčších, či menších radostí. Mnohé sú kolektívne, rodinné, pracovné, ale je i plno tých naprosto najsúkromnejších, intímnych.

Čo nás čaká v apríli?

V apríli je už jar v plnom prúde. Vyhoďme v prenesenom zmysle zimu z našich duší a pustime tam teplé, žiarivé a posilňujúce slniečko. To nech nám prežiari i tie temné kúty našej mysle, do ktorých sa nám, pod vplyvom ťažších a ťažších spoločenských, či súkromných okolností, zanáša nielen šedivosť, ale aj zlovestná tma. Nech sa nedáme premôcť temnotou, ktorá neprináša nič dobré. Nech sa z nášho strachu a obáv, nestávajú zveličené, démonické myšlienky preklínania, zloby a nenávisti. Nech nepľujeme do svojho okolia ”zlosť a síru” - nech sa vedome, či podvedome nestaneme sluhami diabla.

Sila jari a očisty

Naši predkovia o tom vedeli viac, preto sa bránili jarnými obradmi, ktoré mali očistiť, poupratovať a vyhnať zlo zimy z príbytkov, hospodárstva i ľudí. Najväčšími obradmi boli 4 dni trvajúce veľkonočné. Veľká noc trvá v tomto roku od 6. apríla, čiže od Veľkého piatku, do Veľkonočného pondelka, čiže 9. apríla.

1. apríl

Apríl však začína 1. aprílom, dakedy zvanom i Deň vtákov. V zahraničí i Deň bláznov, kedy sa za všeobecného veselia volil kráľ bláznov na nasledujúci rok. Je to nedeľa a Luna prechádza znamením Leva, ktorý podporuje vydarené spoločenské stretnutia. V tento mesiac bude až 5 nedieľ, z toho tri práve v živom znamení Leva. Neseďte doma a neumárajte sa tým, čo vám v živote nevyšlo. Keď sa postretávate s ľuďmi a vyrozprávate sa, mnohé vaše starosti sa vám zrazu budú zdať menšie. Na prvého apríla sa preferoval humor. Preto sa ľudia dobiehali rôznymi malými žartíkmi, či neškodným podpichovaním. Neurazte sa, keď vás niekto dobehne, ale s chuti sa zasmejte, prípadne mu to oplaťte podobným, neurážajúcim spôsobom.

Kritickejšie dni, s väčším náporom na psychiku v každom mesiaci, sú nov a spln. V piatok 6. apríla, na Veľký piatok, je spln. Môžu byť viac podráždenejšie ženy. Nečudujte sa im, veď majú plno starostí s prípravami na Veľkú noc. Luna bude vo Váhach, čiže citlivosť bude i týmto zosilnená. Doprajte si vnútorný pokoj a presmerujte sa na myslenie, ktoré vám symbol umučenia Krista chce povedať. Proti násilnej smrti je všetko trápenie živých malichernejšie. Vyčistite si myšlienky, hoci i návštevou kostola. Veľká noc je najväčším sviatkom kresťanov katolíkov i kresťanov v evanjelickej cirkvi.

Užite si Veľkú noc po telesnej, ale i duševnej stránke

K Veľkej noci sa viazalo premnoho rituálov i v dávnej, praslovanskej jarnej mytológii. Skúste popremýšľať o symboloch, ktoré všetkým, i nám súčasným, chcú povedať. Vyfarbite si vajíčka, ktoré sú symbolom začiatku, nového života. Dajte ich do misky, ktorá symbolizuje hniezdo, čiže náš domov, rodné hniezdo. Opláchnite sa vodou, ktorá symbolizuje city a dáva šancu na očistenie sa. Doneste si živé prútiky, ktoré predstavujú nový život a jeho nekonečný kolobeh, prípadne sa dajte vyšibať brezovými prútikmi spletenými v korbáčikoch, aby sa z vás v prenesenom zmysle vyhnalo zlo chorôb a lenivosti. Veď vy predsa viete, čo máte robiť, len vždy sa to človeku z akýchkoľvek dôvodov nechce. V mnohých mestách sú i slávnostné chrámové koncerty vážnej hudby. Zájdite si i tam a pozdvihnete si dušu do vyšších sfér. Venujte sa viac deťom, vašej budúcnosti. Zájdite si s nimi na nejaké kultúrne podujatie, či do prírody, aby sa vyšantili. Hlavne nepokazte radosť malým chlapcom na Veľkonočný pondelok. O tradíciách Veľkej noci je viac článkov, ktoré si pre inšpiráciu prečítajte.

Nov

Kritickým dňom apríla môže byť pre mnohých i nov Mesiaca v sobotu 21.4. Luna je v znamení Býka. Podráždenejší môžu byť muži. V znamení Býka si treba dopriať pôžitky vo forme pohodlia, jedál, ale i sexu. To majú muži radi, preto ak im vyhoviete na túto tému, zavládne v rodinách celkom príjemná harmónia. Veď sa nenadarmo hovorí, že láska prechádza cez žalúdok a husí perí (v perinách) všetko zmerí!

Apríloví oslávenci

V rámci dobrých vzťahov, zablahoželajte aprílovým oslávencom k meninám. Medzi najznámejšie mená v apríli partia: Richard, Miroslava, Irena, Vojtech, Juraj, Marek, Jarmila, ale spomeňte si aj na blízkych s menej známymi menami. Určite sa potešia. Na Juraja sa začínali vandrovky, kedy odchádzali slovenskí drotári, sklenári, mastičkári a murári do sveta za korunkami a vracali sa obyčajne v septembri na Václava.

V jarnom období sa najlepšie odreagujete v kvitnúcej prírode, alebo pri prácach vo svojej záhrade, či okolo domu alebo chaty. Radosť z dobre vykonanej práce je jeden z tých najlepších dopingov. Želám vám v apríli len mnoho a mnoho príjemných zážitkov a situácií. Ak by ste však mali problémy, ktorým sa nevyhne nikto z nás, neváhajte sa poradiť, hoci i s našimi ezoterickými poradcami na linke Moneo. Ich karty, intuícia, skúsenosti, či numerologické alebo astrologické výpočty vám ukážu smer a uľahčia i osvetlia vašu možnú životnú cestu.