Doporučujeme

Mária

Mária

Nebojte sa kvantovej fyziky - môžete byť hocikým, kým ste už boli, alebo kým ešte len chcete byť. Více »

Další kartářky online
Jasnovidka Diana

Diana

Osobný kód 157

Kartářka Zoruna

Zoruna

Osobný kód 171

Kartářka Zdena

Zdena

Osobný kód 165

Kartářka Emilia

Emilia

Osobný kód 155

Liečivé drahokamy

Už dlhé roky, dokonca by sa dalo povedať, že mnohé stáročia, ľudí fascinovali krásne drahé kamene. Už vtedy cítili ich obrovskú silu, ktorá blahodárne pôsobí na organizmus. Archeológovia i zberatelia sa nimi začali zaoberať a skúmali, na ktorý orgán ich liečivá sila pôsobí.

Liečivé drahokamy

Prvé poznatky pochádzajú zo starého Egypta.  Asi pred sedemtisíc rokmi boli dobývané drahé kamene u údolí Oxusu v Afganistane.

Pôsobenie drahokamov na ľudské telo

Oheň je začiatok formy pre tvorbu drahých kameňov. Táto obrovská živelná sila vo forme lávy, v procese koncentrácie vytvorila na niektorých miestach obrovské ložiská vzácnych drahých kameňov. Tieto kamene – drahokamy vydávajú energetickú silu, ale len v kryštalickej forme. Ide o drahokamy a polodrahokamy, okrem perál a koralu. Všetky drahokamy sú senzitívne a rádioaktívne. Pohlcujú a prenášajú vibrácie , sú zložené z minerálov emitujúcich elektrické náboje za zvýšeného tlaku, vyžarujúce pri nízkych teplotách. Vznikajú v tme za prítomnosti ultrafialového svetla.

Tieto drahokamy obsahujú: hliník, berýlium, vápnik, uhlík, meď, fosfor, vodík, železo, draslík, síru, sodík, kremík atď.  Chemické zloženie drahokamov má úzku súvislosť s človekom. Ide o priezračné formy čistých chemických zlúčenín, ktoré sa nachádzajú v ľudskom tele. Elektromagnetické pole ovplyvňuje celé okolie. Tiež majú ionizačnú rovnováhu v tele i mimo neho. Priamy styk týchto nerastov s telom – zlato, striebro, platina v podobe prsteňov energeticky pôsobí na naše telo. Prstene sa dotýkajú našich kĺbov na prstoch, kde sú najaktívnejšie akupresúrne body a nervové vlákna.

Starobylé spisy z celého sveta oceňujú drahokamy ako silné zdroje energie, ktoré prinášajú čistú energiu a vylučujú negatívnu energiu, ktorá má vplyv na chorobu a vnútorný nepokoj. Drahokamy boli vždy pokladané za nositeľov mieru a šťastia.

DiamantRubínSmaragdTurmalín
Diamant
(kosti)
Rubín
(krv)
Smaragd
(žlčník)
Turmalín
(nechty)
ZafírZafírMačacie okoPerla
Zafír
(oči)
Žltý zafír
(koža)
Mačacie oko
(hlasivky)
Perla
(zuby, hnisavé zápaly)

Drahokamy a polodrahokamy boli najviac využívané vo Východných krajinách, Západných krajinách a na Strednom východe. Ale využívali sa na celom svete, kde sa vkladali do šperkov alebo na výzdobu rôznych predmetov, ale tiež aj ako zdroj liečivej energie a tajomnej sily. Koral, kryštál, perly, onyx, ametyst, jadeit a achát boli obľúbené skôr na Západe, než na Východe. V Nemecku sa napríklad jantárové korále dávali malým deťom, aby sa im dobre prerezávali zúbky. Taktiež sa využíval pri liečbe reumatizmu. Turci si z neho vyrábali náustok na fajky. V Ríme sa využíval viac koral než perly. Vytvárali z neho náhrdelníky a prstene.

Drahokamy a polodrahokamy

Podľa mesiacov narodenia

Januárgranát
Februárametyst
Marecakvamarín
Apríldiamant
Májsmaragd
Júnperla, mesačný kameň
Júlrubín
Augustsardonix, peridol
Septemberzafír, chryzolit
Októberopál, turmalín
Novembertopas
Decembertyrkys, lapis lazuri

Podľa dní v týždni

Pondelokperla, opál
Utorokkameň krve, ametyst
Stredaolivín, jadeit, achát
Štvrtoksmaragd, zafír
Piatoklapis lazuri, tyrkys
Sobotaonyx
Nedeľarubín

Spracované podľa knihy Liečivá sila drahokamov