Zlepšete svůj život s novými zkušenostmi

Nové zážitky, ktoré pozdvihnú vás a váš život, môžu byť neuveriteľne naplňujúce.

Zlepšete svůj život s novými zkušenostmi

Spomeňte si, kedy ste prvýkrát šoférovali auto a na pýchu a potešenie, ktoré naplnilo vaše srdce, keď ste išli naproti vašej novo nájdenej slobode, ktorú vám to prinieslo.

Zaspomínajte si na chvíľu na svoj prvý bozk, potešenie a radosť, ktoré vám a vašej novej láske priniesol. Vráťte sa v spomienkach späť do doby, kedy ste držali svoje prvorodené dieťaťa v náručí a predstavte si ten pocit úplného šťastia, ktorý vás naplnil.

Možno po všetkých týchto nových skúsenostiach sa už váš život dostal do obdobia každodennej rutiny, ktorá sa točí okolo práce, rodiny a bežných vecí, ktoré pravidelne robíte. Avšak aj pohodlie v každodennej rutine môže byť dusivé a nudné a to spôsobí, že je vaša duša nepokojná.

Vtedy je načase vyskúšať niečo nové a získať nové skúsenosti. Môžu vás k tomu inšpirovať rôzne nové miesta a veci, o ktorých ste iba snívali. Ak potrebujete nejakú nápovedu, čo by vás mohlo urobiť šťastnými, pozrite sa na svoje fantázie.

Zmeňte svoje fantázie na realitu

Čo také robíte vo svojich fantáziách, čo ste predtým nerobili? Vidíte sami seba kričať od radosti, keď zažívate svoju prvú jazdu na horskej dráhe? Predstavujete si, že cítite vzrušenie pri skoku s padákom? A čo takto sa naučiť nový tanec napríklad Hula či Tango? Vidíte sa bežať maratón? Snívate o tom, že napíšete román a stanete sa uznávaným autorom?

Využite šancu a vyskúšajte jednu z vecí, o ktorých ste vždy snívali. Je to v poriadku skúšať po troškách nové aktivity a veci. Môžete sa prihlásiť do nejakého krúžku, alebo sledovať časopisy alebo videá, ako sa k tomu dopracovať.

Počúvajte svoje vnútorné Ja a urobte niečo nové

Okrem vašich fantázií si vypočujte myšlienky, ktoré sa vám neustále vracajú. Nechajte sa nimi inšpirovať k tomu, aby ste urobili niečo iné. Nové zážitky, na ktoré sa podujmete, vám môžu zmeniť život spôsobmi, ktoré by ste nikdy nespoznali, kým by ste ich neskúsili.

Môže ísť o to, že sa chcete zamilovať do niekoho nového. Nastavte svoje srdce a myseľ k tomuto cieľu a radujte sa s vytvárania si predstáv o svojej novej láske.

Môžete tiež túžiť po novej práci. Podporte svoju myseľ k tomu, aby sa tak stalo a možno budete prekvapení, ako vám vesmír pomôže.

Prečítajte si novú knihu

Niekedy aj čítanie novej knihy, alebo dokonca obľúbenej starej knihy, môže byť nádherne povznášajúci zážitok. Fascinuje vás kniha Odviate vetrom? A čo trilógia Pán prsteňov alebo akákoľvek klasika, ktorá vám príde na myseľ?

Každá kniha, ktorá vás zaujíma, môže zmeniť váš pohľad na svet k lepšiemu.

Skúste meditáciu

Keď už hovoríme o meditácii, prečo nezačať chodiť na lekcie a integrovať túto prax meniacu život do svojej každodennej rutiny? Ísť do svojho vnútra môže byť rovnako vzrušujúce ako každá cesta, ktorú by ste mohli podniknúť. Možno dokonca aj viac, pretože budete rásť zvnútra a to môže zlepšiť celý váš život.

Chceli ste sa naučiť nový jazyk a navštíviť cudzie krajiny? Neexistuje limit pre zábavu, ktorú môžete zažiť. Snívate o dobrodružstve v Austrálii? Chcete navštíviť neuveriteľný Grand Canyon alebo vidieť Niagarské vodopády prvýkrát vo svojom živote? Môžete robiť všetko, čo si v mysli nastavíte. Nič nie je nemožné.

Skúšanie nových aktivít môže byť odmeňujúce

Čo ak ste sa odvážili ísť na kurz improvizácie, aby ste sa naučili improvizovať nie len na pódiu, ale aj v skutočnom živote? Chceli ste vždy maľovať, ale nikdy ste to neskúšali? Potom buďte k sebe dobrý a predstavte si, že ste opäť dieťa a nechajte sa viesť intuíciou a farbami.

Žiadne rozhodnutia. Iba radosť. To by vás mohlo oslobodiť a vy by ste mohli ďalej rozvíjať svoj sen byť umelcom.

Chcete sa naučiť jazdiť na koni? Aké potešenie by to mohlo byť cválať na koni prírodou a nechať vietor, nech vám veje vo vlasoch. Je to číry pocit slobody.

Spravte si zoznam zážitkov, ktoré chcete vyskúšať

Čo ak by ste si urobili zoznam všetkých nových, zábavných a vzrušujúcich zážitkov, ktoré by ste chceli zažiť a pripravili sa na ich postupné dosiahnutie? Urobte si zoznam na rok, dva, či päť. Už len samotné plánovanie vás môže naplniť nadšením.

Chceme mať nové skúsenosti a zážitky počas nášho života, učiť sa, rásť a byť šťastní. Prečo s tým nezačať teraz?