Kartářka Renáta

Renáta

Osobný kód 152

Kartářka Mária

Mária

Osobný kód 151

Sila myšlienky

Naše myšlienky majú obrovskú moc a neskutočnú silu, ktorú si asi ťažko vie niekto predstaviť v realite. Hlboko v našom vnútri drieme potenciál a čaká na určitý podnet, aby sa prebudil a viedol nás krásnou cestou životom.

Sila myšlienky

Každý z nás má nejaký problém, ktorý ho brzdí v napredovaní. Cítime čosi v našej dušičke, ale akosi to nevieme vypustiť von. Obmedzujú nás pocity strachu, hnevu, smútku, bolesti, depresií, či úzkosti. Ale stále máme vo vnútri pocit, že existuje čosi, čo by nás mohlo posunúť, či postrčiť dopredu
.
S pribúdajúcim vekom sa v našom podvedomí skladujú bloky, ktoré si neuvedomujeme, a práve tieto bloky dokážu v našom tele narobiť šarapatu. Môže to byť náš strach, bolesť, úzkosť, ale aj choroba. Ako som už písala, my sami máme obrovský potenciál v našich myšlienkach. Keď pôjdeme správnym smerom a budeme si naše myšlienky programovať sami, máme krásne vydláždenú cestu budúcnosti. Veľký vplyv na naše rozhodovanie majú aj média. Veľakrát sa bezmyšlienkovite necháme unášať názormi a trendmi, ktoré určujú médiá. Sú to pre náš životný a myšlienkový smer negatívne vplyvy, ktorými nás formujú podľa ich predstáv. Ale nie sú to vždy len médiá, ktoré formujú náš myšlienkový pochod. Stačí, ak si uvedomíme situáciu, keď sme boli v škôlke alebo škole, keď nám čosi povedala pani učiteľka. Pamätám si samu seba, keď som sa s vlastnou mamou vadila, že toto povedala pani učiteľka a tak to bude. Funguje to dnes a bude aj zajtra. Osobnosť človeka sa vytvára počas celého života, od narodenia až do jeho konca. Vplyv na naše myšlienky majú aj naši príbuzní, rodinní príslušníci, či kolegovia v práci. Každý je naladený na inú nôtu, jeden je veselý, druhý je namosúrený, ďalší sa povadil v dopravnom prostriedku a všetci dohromady majú kladný, či záporný vplyv na našu myseľ.

Meditácia ako prostriedok

Keď si chvíľu budeme sledovať naše myšlienky, zistíme, že sú príliš rozlietané a veľakrát ani nedávajú zmysel. Práve k tomu, aby sme si zjednotili myseľ a dali myšlienkam nejaký smer, sú dobré meditácie. O meditácii som už písala v samostatnom článku. Ale aspoň trochu o nej napíšem. Jedná sa o stav mysle, kedy si „vyčistíme“ hlavu od myšlienok, ktoré nás blokujú, alebo brzdia v kladnom smere. Pri meditácii si zatvorte oči, sadnite si do tureckého sedu (nie je to podmienka), dýchajte zhlboka nosom. Pri tom sa vám okysličuje krv, ktorá prúdi celým telom až do hlavy.  Pomalé, pravidelné dýchanie nám navodí do nášho podvedomia pokoj a dokážeme sa uvoľniť natoľko, že zvládneme čistou mysľou nasmerovať pozitívne myšlienky tým smerom, ako my potrebujeme, prípadne čo chceme v živote dosiahnuť.

Stáva sa, že i v čase meditácie nám prichádzajú nezmyselné myšlienky. V tom prípade by sme mali mať pri sebe mentálny smetný kôš, do ktorého hádžeme myšlienky, ktoré nám behajú momentálne mysľou. Pokojne tú myšlienku zabalíme do bieleho papiera a vložíme do koša, aby nás viac nezaťažovala. Takýmto spôsobom môžeme pokračovať viackrát, až kým sa naša myseľ neoslobodí od všetkého, čo tam nepatrí.

Je nedobré, keď riešime všetky problémy vo svojich myšlienkach. Zvykneme sa rozprávať vo vlastnej hlave sami so sebou, preberáme situáciu sprava i zľava, i tak neprídeme ku koncu, len čo si zbytočne zaťažujeme svoje myšlienky a môže nás z toho aj hlava rozbolieť.

Zaujímavé knižné publikácie

Žijeme preto, aby sme sa čosi v živote naučili, niekoľko málo vyvolených prídu aj sami na to, ako môžu ovládať svoje myšlienky a ako ich riadiť. Nedávno vyšla kniha The Secret (Tajomstvo), ktorá bola aj sfilmovaná a vyšla aj na DVD. Odporúčala by som všetkým, ktorých zaujíma, ako dosiahnuť úspech, ako získať lásku, dobre platené zamestnanie a všeličo iné, aby si toto zaobstarali a poučili sa. Je tam prekrásny návod na šťastie. Nesmieme zabúdať, že každý z nás vidí šťastie v niečom inom. Potrebujeme k tomu len pozitívne myslenie a trochu trpezlivosti.  V kníhkupectvách sa nachádza aj oveľa viac literatúry, ktorá nám dokáže pomôcť a nie len v získaní dobrého zamestnania alebo financií, ale dokáže nám aj ukázať cestu k uzdraveniu. Táto kniha sa volá Cesta - je o slobode a o slobode žiť tak, ako sami chceme. Správne nasmerované myšlienky v stave pokoja dokážu liečiť. Autorka tejto knihy sa zmieňuje, ako si vlastnými myšlienkami dokázala vyliečiť nádor za šesť týždňov. Nám sa to zdá byť nemožné, ale ja jej verím, pretože naša myseľ má skutočne obrovskú silu, ktorú dokážeme sami riadiť.

Riadiť myseľ sa dá samozrejme aj v dobrom, aj v zlom. O tom zlom nemienim písať, pretože každý máme možnosť si vybrať, ja si vyberám a aj vás chcem trochu usmerniť práve na tú pozitívnu cestu. Zlo sa vždy zlom odpláca, preto poďme radšej tou dobrou cestou, aby sa nám vracalo len to dobro. Než začneme meditovať, vytvorme si najskôr vo svojej hlave, čo chceme vo svojom živote dosiahnuť a až potom začíname s meditáciou. Všetko to, čo chceme dosiahnuť, je len a len v našich rukách. Najskôr si predstavíme biele čisté svetlo, ktorým prechádzame a zároveň sa očisťujeme od negatív, ktoré sa na nás dokážu nalepiť, či my sami chceme alebo nie. Hlavne nezabúdajme na pravidelné dýchanie, to nám pomôže dostať sa do stavu pokoja a počas hlbokej meditácie je už len malý krôčik k hypnóze, ktorú sa tiež môžeme naučiť. Aj o meditácii, aj o hypnóze som písala, všetko so všetkým súvisí, jedno aj druhé lieči.

Jedna rada pre nás všetkých, keď sa budeme snažiť aj počas dňa si udržiavať svoje myšlienky pod kontrolou a budeme sa snažiť prijímať len všetko pozitívne - vyhýbať sa ľuďom, ktorí sú so všetkým nespokojní a namrzení. Náš život sa bude posúvať tým smerom, o ktorom snívame a na čom v podvedomí pracujeme - čo chceme sami dosiahnuť. Čím častejšie a s vierou v srdci budeme myslieť na svoj vytúžený sen, tým skôr ho dosiahneme.