Zlaďte svoj životný cieľ s cieľom vašej duše

Koľko ľudí môže s istotou povedať, že si uvedomuje skutočný cieľ svojej duše? Mnoho z nás má určite ciele, ktoré chce v tomto živote dosiahnuť. Tieto životné ciele sa vo všeobecnosti dotýkajú našich osobných a profesijných úspechov. Avšak, dôležité je položiť si otázku, ktoré z týchto cieľov sú skutočne naše vlastné?

Zlaďte svoj životný cieľ s cieľom vašej duše

Ako ľudia sme schopní sa svetu predstaviť pomocou našich slov a činov. Môžu však ukázať, kým skutočne sme? Naša myseľ je plná nekonečného množstva myšlienok a emócií. Nemôžeme preto od sveta okolo nás očakávať, že bude realizovať skutočný cieľ našej duše.

Každý z nás má nejaké očakávania, či už sú správne alebo nie. Tieto očakávania vyplývajú z prostredia, v ktorom sme vyrastali. Väčšinou ich preberáme od našej rodiny či priateľov a posúvame ich ďalej do spoločnosti. Poznanie však závisí iba od vás. Zaspomínajte si na časy, kedy ste boli dieťa. Možno si to dobre nepamätáte, ale od okamihu, kedy ste sa narodili, mala už vaša duša jasnú predstavu o svojom zámere, svojich životných cieľoch. Čím ste boli starší a starší a začali ste v procese realizácie svojich cieľov postupovať, táto myšlienka akoby vymizla.

Táto myšlienka však vo vás zostane navždy. Musíte ju iba znova objaviť tým, že odstránite vrstvy zložené z projekcií a očakávaní. Je len a len na vás, aby ste rozbili ilúzie a predstavy, ktoré vo vás zakorenili iní ľudia.

Pravý účel vašej duše

Skrytý potenciál vo vás sa môže prejaviť, až keď si uvedomíte pravý účel svojej duše. Začnite tým, že si stanovíte ciele, ktoré zvýšia hodnotu toho, čo je vo vás. Ako zistíte tieto ciele? Život, ako ho poznáte, vás bude neustále skúšať. Skutočný cieľ vašej duše nemožno oddeliť od faktu, že musíte rásť ako človek popri práci na dosiahnutí svojich životných cieľov.

Mať správne úmysly je dobrým východiskovým bodom pre pochopenie skutočného cieľa vašej duše a životných cieľov. Nastavenie správneho smeru cesty je rovnako, ak nie viac, dôležité pre dosiahnutie vášho cieľa. Významné premeny, ktoré sa dejú počas vášho života, vždy pochádzajú z počiatku. Pokiaľ je to teda možné, musíte mať kontrolu nad smerom, ktorým sa váš život uberá.

Spýtajte sa sami seba týchto pár otázok

  • Čo je základom pre dosiahnutie tohto cieľa?
  • Čo robím pre to, aby som to dosiahol/a?
  • Príde v tomto procese k pozitívnej zmene pre mňa a ostatných?
  • Nájdem odvahu prijať fakt, ak by som tento cieľ nedosiahol/a?

Ak veci, na ktorých v súčasnosti pracujete, nefungujú, možno je to znamenie, že by ste mali míňať energiu skúšaním niečoho iného. Hranica medzi neúspechom a úspechom bude vždy tenká. Na to, aby ste si plne uvedomili rozdiel medzi vzdaním sa a odchodom, je potrebná skutočná múdrosť a veľa skúseností.

Nenechajte sa zmiasť či znechutiť, ak vám napadnú iba malé ciele. Pokiaľ sú tieto zdanlivo nepodstatné ciele v súlade so skutočným cieľom vašej duše, sú nechtiac spojené do celkového obrazu. Podobne ako pri skladaní obrázku z puzzle, musíte dôverovať vyššiemu cieľu a tomu, že ste na tento svet prišli so všetkými správnymi dielikmi.

Vždy, každý deň, si dajte čas na premyslenie svojich darov a talentov, ktoré ste dostali pri narodení. Tieto schopnosti vám boli dané z nejakého dôvodu. Za ten čas ste ich vyvíjali alebo zanedbávali? Pamätajte, vesmír má spôsob, ako vám ukázať správny smer, ktorým máte ísť. No predtým, ako sa vám odhalí ďalší krok, musíte pochopiť, kde ste práve teraz.

Naučte sa meditovať nad svojimi cieľmi

Ak to budete robiť dosť dlho, myšlienky a emócie budú neustále prechádzať vašou mysľou. Pomocou meditácie si vštepujete zvyk a schopnosť upokojiť v sebe turbulencie. Tým sa pomaly začne objavovať skutočný proces vašej duše a bude sa vám zjavovať.

Spomeňte si na chvíle vo vašom živote, kedy ste sa cítili skutočne zaujato. Tieto okamihy sú smerovkami naznačujúcimi pravý cieľ vašej duše. Ich ignorovanie má za následok stratu v živote. Naopak, ich nasledovanie vás dovedie tam, kde máte byť. Celé to znie naozaj jednoducho, ale skutočná výzva spočíva v schopnosti srdca rozpoznať tieto smerovky, keď okolo nich prechádzate.

Pamätajte, že za súčasnú situáciu a stav, v ktorom sa nachádzate, nesiete výhradne zodpovednosť vy. Obviňovanie ostatných - vládu, hospodárstvo, vašich rodičov a pod., je iba aktom vytesnenia tejto zodpovednosti. Existuje dôvod, prečo sa vaša duša rozhodla existovať a tento dôvod budete môcť objaviť zosúladením svojich životných cieľov so skutočnými cieľmi vašej duše.