Čistenie blokov v nás

Pozitívne myslenie je geniálny nástroj. Z médií sa k nám približujú rôzne techniky, ako si pritiahnuť peniaze, lásku, zdravie a všetky kvality života. O týchto technikách som informovala v seriáli o pozitívnom myslení.

Čistenie blokov v nás

No niekedy má človek pocit, že nech akokoľvek dlho myslí pozitívne, opakuje si afirmácie, tak sa nič nevie pohnúť a točí sa stále dookola. Ako z tohto kruhu von, prečo to nefunguje? V čom teda robíme chybu?

Mne otvorila oči jedna pani, ktorá mi telefonovala na linku Monea. S hlasom zastretým od plaču vravela: „Viete, pani veštica, je ťažké si opakovať, že som bohatá, keď mám na byte exekúciu, a ja sa neviem pohnúť kvôli tomu, že tomu neverím.“ Ďalej rozprávala o tom, že ju niečo vnútorne veľmi brzdí a že strach je väčší ako ona. Začala som teda viac hľadať o tom, ako tieto bloky prekonať. Verila som, že predsa musí byť aj schodnejšia cesta, ako vravieť si, že sa netreba báť.

V pravý čas sa mi do rúk dostala kniha Svet bez hraníc od Joe Vitala. Autor v nej opisuje efektívny spôsob čistenia blokov, ktorý je dobrý najmä vtedy, keď už máme pocit, že už nemáme čo stratiť. Systém je veľmi jednoduchý, pomocou 4 viet denne čistíme bloky, ktoré v nás vznikli a čo je pekné a zároveň neuveriteľné, funguje to bez ohľadu na to, či tomu veríme alebo nie.

Zázračné vety

Povedala som si, že idem do toho. Od prvého okamihu, ako som ráno otvorila oči, som si v duchu opakovala štyri zázračné vety:

Milujem Ťa. Ospravedlňujem sa Ti. Prosím, odpusť mi. Ďakujem.

Tieto vety som adresovala vesmíru, svojmu telu, okoliu, blízkym, klientom, jednoducho všetkým a všetkému. A zázrak na seba nenechal dlho čakať, v mojom súkromí sa pohli veci, ktoré som riešila veľmi dlho, zatelefonovali mi ľudia, ktorí sa mi neozvali už roky, a to všetko počas jedného týždňa.

No zakrátko prišla skúška ohňom. Volala mi jedna pani, uplakaná, že jej ukradli nové auto a že ona nevie, čo má robiť. Či sa vôbec niečo robiť dá. Tak som jej poradila techniku 4 viet, ktorá má korene na Hawai, a nazýva sa ho´oponopono. Pani si celý víkend opakovala tieto vety, a ja som myslela na ňu a tiež som si ich opakovala. Počas opakovania som cítila neskutočnú únavu, ale aj vnútorný pokoj, že všetko je tak, ako má byť. Po víkende som to pustila z hlavy. Aké však bolo moje prekvapenie, keď mi v utorok ráno volala spomínaná pani s informáciou, že jej niekto auto zaparkoval pred domom a kľúče jej hodil do schránky! Sama som ostala v tichom úžase. A pani sa usmiala, že takejto situácii nechápali ani policajti.

Karmický plán a slobodná vôľa

Budúcnosť nám je načrtnutá a pevne daná v kľúčových bodoch. V našom karmickom pláne je napísané, koho máme stretnúť, akými životnými skúškami máme prejsť, no vždy je tu možnosť slobodnej voľby, možnosť zmobilizovať svoje sily a tak zmeniť budúcnosť. No musíme si dať pozor na jedno, nemôžeme zmeniť človeka, partnera, pretože už by to nebol on. Medzi partnermi sa touto technikou môže vyriešiť dlhodobá kríza, no niekedy je aj rozchod práve riešením krízy, ktorá už dlhodobo oboch partnerov oberá o energiu.

Technika ho´oponopono je veľmi účinná a jednoduchá. Vyžaduje však pravidelnosť. Čím viac „čistíme“, tým skôr uvidíme pozitívne výsledky ako u seba, tak aj v okolí. A týmto spôsobom budeme pripravení naladiť sa na pozitívnu vlnu, myslenie, ktoré verí vo všetky požehnania života.