Odporúčame

Janita

Janita

Odpovede, ktoré vám doteraz nikto nedal, vám odhalí karmická numerológia. Viac »

Ďalšie veštice online
Veštica Zuzana

Zuzana

Osobný kód 163

Jasnovidka Diana

Diana

Osobný kód 157

Veštica Wanda

Wanda

Osobný kód 154

Veštica Zdena

Zdena

Osobný kód 165

Helena

Deň 18. august v mnohých kalendároch sveta je venovaný menu Helena. Je to najfrekventovanejšie meno augusta. Gratulujeme aj my všetkým našim čitateľkám Helenám, Helenkám, Helkám, Heluškám, veľkým i malým, ale aj odvodeninám z tohto mena, všetkým, ktorých volajú Elena, Alena, rusky Jelena, maďarsky Ilona, či domácky Hela, Heluša, Ela, Eluša, Iľa, Iľuša, Iľka...

Helena

Všade sa uvádza, že meno Helena je gréckeho pôvodu z gréckeho slova heléné - fakľa, svetlo, ale aj pochodeň. Pochodeň nielen svieti a ukazuje cestu iným, ale aj zapaľuje a môže spôsobiť požiar, alebo popáliť, či spáliť človeka, ktorý sa jej dotkne. Pochodeň je živý oheň, ktorý spaľuje sám seba. Jej pomoc, obetovanie môže byť sebazničujúce, až smerovať k sebaobetovaniu. V mene Helena, ako symbolu ohňa, sa ale aj natíska možnosť, že pochodeň niekto nesie, čiže svetlo nasmerováva tam, kde on sám chce. Mnohokrát môže byť zneužitá vlastnou silou, prípadne vlastnou krásou. Na prvý pohľad zažína iskry nových možností, ale neskôr ju treba trošku držať pod kontrolou, aby jej sily nespôsobili požiar.

Trocha z gréckej mytológie

Traduje sa, že otcom Heleny bol samotný boh Zeus, ktorý sa jej matky Lédy zmocnil pod nezvyčajnou podobou labute. Svojou krásou zapaľovala mužskú lásku. Najprv ju uniesol Tyndareos, ale oslobodili ju. Potom sa s ňou oženil král Menelaos. Zvodca Paris sa neuspokojil s tým, že ju zviedol. Uniesol ju do Tróje, ale spolu aj s s drahocenným mykénskym pokladom. Pre Helenu a ten poklad, bola spálená Trója. Trója bola vtedy najbohatšie grécke mesto na ázijskom území. Manžel Menelaos ju uchránil pred ukameňovaním a vzal domov. To celé trvalo osem rokov, takže jej vnútorná i vonkajšia pochodeň vyhasla. Táto Helena je symbolom krásy. Podľa nej sa doteraz pomenovávajú salóny krásy.

Svätá Helena

To, že sa doteraz meno Helena zachovalo, je skôr vplyv katolíckych krstov, pretože dievčatká dostávajú meno po Svätej Helene. V stredoveku sa podľa nej pomenovávali len šľachtičné, pretože bola cisárovná. Až v posledných dvoch storočiach jej meno akoby zľudovelo.
Sv. Helena sa narodila v r. 255 v dnešnom Turecku a zomrela asi v roku 330. Po roku 313, kedy bolo uzákonené kresťanstvo, veľmi presadzovala novú vieru. I jej život bol veľmi komplikovaný. Podľa legendy vykonala púť do Palestíny a našla zbytky Kristovho kríža na Kalvárii.

Heleny sú veľmi citlivé, senzitívne a malú veľký zmysel pre krásno tohto sveta. Vedia precítiť hudbu, poéziu i výtvarné umenie, ale aj oceniť módu, či šperky. Sú spoločenské, ale ide im viac o to, aby vtiahli iných do svojho života, než aby sa museli prispôsobovať iným životným štýlom. Vedia byť aj rozhodné a energické, ale často sa rozhodujú aj podľa svojej intuície. Sú to ženy, ktoré sa dobre cítia vo vlastnom svete. Tieto dievčatá a dámy veľmi ťažko odpúšťajú a niekedy sú rozmarné. Helenky sú príjemné kamarátky. Sú to veselé povahy, ale trochu hlučné, priveľmi zanietené, plné veľkých plánov a slov. Na ľudí sa dívajú často povrchne. Musia prežiť zopár sklamaní, aby si našli cestu životom.

Ich životná sila nie je celkom uspokojivá. Zvýšenú pozornosť by mali venovať najmä obličkám a chrbtici.

Vibračné číslo mena je 20, čo je v tarotových kartách súd, spravodlivosť. Ovplyvňuje ich pohyblivá planéta Merkúr.

Vhodné farby: červená, modrá, žltá a biela.
Ochranné rastliny: podbeľ, rasca.
Ochranné kamene: tigrie oko, topás a achát.

Toto meno je vhodné pre akékoľvek znamenie, osobným číslom je 3.

Meno Helena obsahuje až tri päťky. Ak písmeno E počítame ako 5. Ak ho berieme ako samohlásku, teda číslo 1, je to veľmi podobné, len je ešte viac zvýraznená energia JA (ega). Ak má žena Helena aj v dátume narodenia jednu, alebo viac pätiek, pôjde pravdepodobne o veľmi precitlivenú osobu, ktorá všetko príliš prežíva a dramatizuje.

Buďte samé sebou, ale vnímajte aj pocity ostatných.