Jasnovidka Diana

Diana

Osobný kód 157

Veštica Zoruna

Zoruna

Osobný kód 171

Veštica Zdena

Zdena

Osobný kód 165

Jasnovidka Renáta

Renáta

Osobný kód 152

Mágia kvetín

Na každého pôsobia kvety zvláštnou energiou. Svojou krehkosťou, farbou, či vôňou nás nechávajú v zvláštnom úžase nad možnosťami prírody, ktorá dokázala stvoriť niečo také krehké a krásne, aby mohla podporiť reprodukciu života.

Mágia kvetín

Rozkvitnutý kvet svojimi pestíkmi a tyčinkami vábi včely, aby ho opelili. Neskôr, keď lupienky opadnú, alebo zvädnú, pokračuje mystérium života a tvorba nového semienka a plodu. Farba jednotlivých kvetov je najnápadnejšia. Farby určujú náš život. I naše telesné žiarenie, naša aura sú farebné vibrácie, vo forme vírov a špirál. Farebné spektrum nášho tela i farieb prírody navzájom rezonujú.

Rastliny sa odjakživa využívali v mágii. Sušenými sa vydymovali priestory pred čarovaním. Je veľmi veľa kombinácií rôznych rastlín na očistnú mágiu dymom, alebo ako obeta rôznym neviditeľným energiám, od ktorých mág potreboval pomoc. I bežní ľudia si ich dymom očisťovali obydlia, najmä v období Vianoc.

I planétam, ako jednotlivým symbolom energií, bola prisúdená farba. Využite tie energie tým, že si zasadíte kvety vo farbách, ktoré prislúchajú jednotlivým vládcom vašej planéty. Vyskúšajte mať napríklad v kancelárii kvetináč s pomarančovou farbou komunikáciu, reč i myslenie podporujúceho Merkúra. Budete viac výreční, viac vám to bude myslieť, hovoriť a budete všestranne čulejší, vynaliezavejší. Voľakedy boli dedinské okná plné červených muškátov. Nielenže odháňali muchy, ale aj vnášali svoju červenú, marsovskú energiu do príbytkov. I teraz, ak dostane žena červené ruže, určite ju to nespraví chladnou, ale rozbúri jej emócie. Aj vy si môžete vytvoriť svoju vlastnú, balkónovú mágiu, ak si zasadíte tie kvety, ktoré vás energiou budú celé leto dobýjať. Dôležité je však vytvoriť si vzájomné puto. I kvetiny sú živé bytosti, ktoré reagujú na iné energie. Reagujú hoci aj na obyčajné poliatie. S láskou a starostlivosťou ide všetko ľahšie. Odvďačia sa vám energiou, ktorá vám prinesie harmonizáciu tela, duše aj mysle.

Farby a planéty

  • Slnko je vládcom nedele a jeho farbou je zlatá a žltá.
  • Mesiac je vládcom pondelku a jeho farbou je biela.
  • Mars je vládcom utorka a jeho farbou je červená.
  • Merkúr je vládcom stredy a jeho farbou je oranžová.
  • Jupiter je vládcom štvrtka a jeho farbou je modrá, modro-fialová.
  • Venuša je vládkyňou piatku a jej farbou je ružová a zelená.
  • Saturn je vládcom soboty a jeho farbou je fialová až čierna, alebo akákoľvek veľmi tmavá farba.

I vy si môžete prikloniť na svoju stranu sily jednotlivých planét tou najjednoduchšou a najbežnejšou cestou. Zasaďte si rastlinku podľa farby pomocnej planéty a starajte sa o ňu. Presvetlite si svoj najbližší svet farbami kvetov. Energie jednotlivých farieb kvetov rozvibrujú aj energie vašich príslušných planetárnych vládcov. Kto má kvetinovú záhradu, ten si môže nasadiť celú energetickú farebnú bombu. Aj tí, ktorí majú len loggie, či balkóny, môžu si vytvoriť cez farby cesty do astrálna. Stačí k tomu trochu zeme, pár sadeničiek a ochota. Záleží len na vás, či zmeníte doterajší pohľad na svet, alebo sa sústredíte na nové vnímanie sveta, prírody, ale aj seba. Aj deti vám môžu pomôcť. Vysvetlite im podstatu a povedzte im, aby si niečo (šťastie) želali sebe, iným, i tým kvietkom. Kvetiny symbolizujú dĺžku ľudského života a nádej na znovuzrodenie. Na tomto princípe je založené i japonské dekoračné umenie aranžovania kvetov, nazývané ikebana.

Na balkóne alebo v záhradke si môžeme vysadiť aj liečivé, magické bylinky, napríklad bazalku, medovku, šalviu, materinu dúšku, rumanček… Dajú sa použiť sušené ako voňavé vrecúška, či čerstvé do šalátov aj varených jedál. Bazalka je v južných krajinách (Taliansku) pridávaná do cestovín a podobne.

Symbolika niektorých kvetov

Ruža

Ruža je typicky ženský symbol a v duchovnej sfére je symbolom najvyššej dokonalosti, ale aj márnivosti a márnosti. V Číne ju za dokonalú neuznávajú, lebo nevie umierať. Zostarne a oškaredie. Tam si cenia kvety čerešne, sakury, lebo i keď lupienky opadnú, zostávajú aj na zemi krásne.

Pivónia

Pivónia je typicky ženský kvet, ktorý je nádherný, ale rýchlo opadne. V Japonsku bola svadobným kvetom znamenajúcim plodnosť.

Divý mak

Divý, červený mak bol atribútom gréckeho boha Hypnosa (spánok) a Morfea (sen) a pre túto asociáciu sa z maku stal aj symbol ”zimného spánku“ rastlín.

Rozmarín

Rozmarín nádherne vonia. Používal sa počas rímskych svadobných obradov ako symbol vernej lásky. Jeho latinský názov ros marinus znamená morská rosa a je spojený s bohyňou lásky Venušou, ktorá sa zrodila z morskej peny.

Sirôtka

Sirôtka svojimi srdcovitými listami vyjadruje spomínanie, hlavne na milovaných, ktorí zomreli.

Ľalia

Čerstvý kvet ľalie vraj chráni pred kúzlami lásky. Ľalia sa pestovala ako ochrana proti nepriateľským duchom, zlu, uhranutiu a nepozvaným návštevníkom.

Bodliak

Aj bodliak patrí medzi kvety. Vo východnej mytológii je symbol dlhovekosti. Vie sa dokonale brániť, je veľmi odolný a aj po odrezaní si dlho udrží svoj tvar.

Harmanček

Magický, domovom voňajúci harmanček sa vešiaval nad detskú kolísku, aby ochraňoval dieťatko. Z prechádzky po lúkach si doneste kyticu bieložltých kvietkov harmančeku. Má to upokojiť domáce napätie a schladiť detské šarvátky. I čerstvý čaj prevonia vašu kúpeľňu, keď si ho prilejete pred kúpaním do vane. Veľmi dobre urobí vašej rodine, keď si v teplom odvare umyjete spoločne ruky. Prepoja sa vám jednotlivé energie do spoločnej súdržnosti a premiešajú sa vaše podstaty.

Mágia má mnoho podôb. Najľahšie sa robí tá, čo škodí. Tá, čo pomáha, tá sa musí vytvárať celý život. Vytvorte si vlastnú, obrannú, veselú a príjemnú balkónovú mágiu.