Jasnovidka Diana

Diana

Osobný kód 157

Veštica Zdena

Zdena

Osobný kód 165

Jasnovidka Renáta

Renáta

Osobný kód 152

Veštica Mária

Mária

Osobný kód 151

(Polo)drahokamy s liečivou mocou

V starých indických textoch sa spomína, že 84 druhov polodrahokamov a drahokamov má v sebe veľkú liečiacu silu. O tých prvých najznámejších som sa už obšírnejšie rozpísala. Zostávajú ešte ďalšie, o ktorých popíšem iba stručne, ale tiež sú nabité obrovskou prírodnou silou, ktorá dokáže liečiť.

(Polo)drahokamy s liečivou mocou

Polodrahokamy a drahokamy používajú astrológovia, liečitelia, prívrženci tantaizmu a hlavne sa využívajú v ájurvédskej liečbe. Nie všetky sa využívajú v súčasnosti, ale existujú. Niektoré sú krásne priehľadné, žiariace, lesklé, príťažlivé, ale aj nepriehľadné, matné, no stále príťažlivé. Používajú sa ako v liečiteľstve, tak na výrobu ozdobných predmetov - sošky, nádoby, ozdobné predmety, podlahy a podobne.

  • Achát - podobne ako jantár nie je pravý kameň. Patrí do rodiny jemne vláknitého kremeňa zoskupeného okolo chalcedónu. Chalcedón je skupinový výraz pre voskovinu, hladká forma kremeňa a mikroskopickými kryštálmi. Býva priehľadný a priesvitný. Achát je odolný a tvrdý a často obsahuje rôzne prímesy, hlavne keď sa nachádza v doloch. V Indií je uctievaný ako kameň plodnosti a je to kameň boha Šivy. Achát sa používa v liečiteľstva a používa sa pri srdcových problémoch, slabosti tela, celkovej únavy, očné problémy.

  • Ametyst - jedná sa o kryštalickú variantu kremeňa. Farba je tvorená prímesami železa a mangánu. Tmavšie druhy sú brúsené do šperkov. Ametyst je vysoko cenený. Najväčšie ložiská sa nachádzajú v Brazílií. Taktiež je obľúbený v liečiteľstve a u astrológov. Kryštály ametystu vydávajú krátke vlny ultrafialovej farby, ktoré majú silný účinok na pokožku a blahodárne pôsobí na telo. Ametyst zabezpečuje porozumenie, zvyšuje schopnosť úsudku a prináša odpútanie od svetských vecí. Pomáha udržiavať dobrú náladu, vyrovnanosť, vyvarovať sa omylov a dosiahnuť sebavedomie a vysokú životnú úroveň.  Pomáha získať stálosť mysli a odstraňuje zlosť. Kvalitné varianty ametystu sa nachádzajú v Barme, Mongolsku a Thajsku.

  • Akvamarín - je modrozelená varianta priehľadného drahokamu berylu - tvrdá a priesvitná. Je to kremičitan hliníku a berýlia so stopami chrómu. Taktiež sa v prírode nachádza v zlatožltej farbe . Patrí do rodiny smaragdu a aj obsahuje rovnaké minerály, ktoré tvoria hlavnú podstatu drahokamu. Akvamarín je lacnejší ako smaragd. Utišuje srdiečko, má príjemný vzhľad a napomáha udržiavať elektrochemickú rovnováhu.  Jeho vnútornú silu využívajú liečitelia a astrológovia. Akvamarín má utišujúcu silu, používa sa v prsteňoch náhrdelníkoch a náramkoch. U žien zvyšuje ženské vlastnosti.

  • Achroit - je veľmi dôležitá súčasť ako liečebný prípravok zubov. Podáva sa pacientom pri liečbe zubov. Jedná sa o kameň, ktorý patrí do rodiny turmalínu, je hladký a žiariaci. Pretože je veľmi mäkký, tak sa v klenotníctve nevyužíva.

  • Antimón - nachádza sa spolu s pyritom, galenitom a s minerálmi obsahujúci arzén. Samotný antimón sa nachádza veľmi vzácne.

  • Basri - je matný a má žltastú farbu. Je to cenný kameň, ktorý sa používa na liečenie očí. Používajú ho len astrológovia a liečitelia.

  • Heliotrop - hovorí sa mu aj kameň krve. Vyskytuje sa ako jasný alebo tmavý zelený posiaty červenými škvrnami, podobné ku kvapkám krvy. Používa sa pri podráždenom žlčníku. Je krásny a používa sa do náhrdelníkov. Pomáha udržiavať elektromagnetické pole tela a elektromagnetickú rovnováhu.

  • Braunit - je tvrdý a nepriehľadný, fialovohnedý so žltými a hnedými fľakmi. Používa sa na drtenie perál v ájurvéde.

  • Basanit - je známy ako sametovo čierna varianta kremíka. Pre zlatníkov je veľmi cenná pomôcka pri určovaní pravosti zlata. Basanit má silne liečivé účinky. Keď ponoríme kužeľový kameň do vody v zlatej, striebornej alebo medenej nádobe, voda naberie elektromagnetickú hodnotu. Takto nabitá voda sa používa aj ako svätená voda, ktorá očisťuje telo aj ducha.

  • Citrín - patrí do rodiny ametystu. Má rovnaké chemické vlastnosti, ale s odlišnou farbou. Citrín je žltý, priesvitný a lesklý. Využívajú ho liečitelia a astrológovia.

  • Epidol - nachádza sa kryštalický a patrí do skupiny kremičitanov vápniku a hliníku. Ak sa nachádza v kužeľovitom tvare , tak sa využíva pri liečbe úzkosti.

  • Granát - sú považované viac ako drahokamy, než ako minerály. Patrí do skupiny kremičitých minerálov. Majú vysoký lesk a ich kryštály sú rovnorozmerné , majú dvanásť až dvadsaťštyri strán. Nachádzajú sa v prírode červené, hnedé, žlté, zelené a čierne. Biele alebo bezfarebné granáty sú ojedinelé a veľmi vzácne. Červené granáty sa veľmi podobajú rubínom. Využíva sa do prsteňov, náhrdelníkov, náramkov, príveskov, ale vkladajú sa do rôznych drahocenných predmetov. Ako kryštál povzbudzuje vitalitu a pôsobí ako sexuálny stimulátor.

  • Zlatý kameň - známy aj ako hviezdny kameň, používa sa do šperkov. Pravý kameň je olivovozelenej farby.

  • Zelený kameň - známy ako bambusový kameň, používa sa na výrobu podláh a má krásny lesk. Vyžaruje z neho teplo.

  • Jadeit - je matný, voskový a perlám podobný minerál. Nachádza sa prevážne v zelenej, žltej a ružovej farbe. Jadeit je tvrdý kameň, podobne ako rubín. Jadeit má vysoký lesk a používa sa na výrobu ozdobných predmetov, ako sošiek, pohárov, sošiek božstiev. Radí sa do polodrahokamov ako mesačný kameň, lazurit, tyrkys a iné. Vo veľkom sa nachádza v Tibete, Barme, Thajsku, Mexiku, Južnej Amerike, Novom Zélande a na Sibíry.

  • Jantár - toto nie je drahokam, ale skamenená živica. Hovorí sa, že ochraňuje pred nevyrovnanosťou. Jantár má magnetické schopnosti. Má veľmi jemnú vôňu, ktorá sa extrahuje a pridáva do voňaviek vysokej ceny. Nachádza sa v prírode v priehľadných aj nepriehľadných formách aj v rôznych tvaroch. Jantár sa nachádza na brehoch Balkánu, na Sicílií, niekedy na brehoch Anglie, v Číne, Thajsku a Barme. Vôňa jantáru je veľmi zdravá pre telo a príjemná pre myseľ. Surový jantár v dobrej akosti sa používa ako liečebný prostriedok, ako povzbudzujúca látka a ako afrodiziakum.

  • Lazurit - je považovaný za drahokam a je vysoko cenený. Lazurit je kombinácia kremičitanu sodného, vápniku a hliníku, s trochou síry a chlóru. Je cenený v klenotníctve. Jeho farba je podobná farbe páva so zlatými bodkami. Vyrábajú sa z neho krásne šperky, alebo ozdobné predmety. Je veľmi cenený aj liečiteľstve, vyrába sa z neho zvláštny očný liek. Taktiež prípravky v ájurvéde pomáhajú pri liečbe obličkových problémov, kašľu, hemoroidov, diabetes, slabosti, nespavosti a nervozity.

  • Malachit - je veľmi známy ako obličkový kameň. Je to jeden druh kremeňa. Minerály sa nachádzajú v hladkých a oválnych tvaroch. Využíva sa v liečiteľstve, aj v klenotníctve. Má prekrásnu zelenú farbu, môžu sa vo vnútri kameňa nachádzať aj dúhy z viacerých zelených odtieňov, čo pôsobí prenádherne.

  • Opál - je nekryštalická forma kremeňa. Opál má matný lesk, perleťový vzhľad. Kedysi bol považovaný za veľmi vzácny kameň. Obvykle je bezfarebný alebo mliečny alebo s jemným nádychom zelenkavej farby. Vzácny opál je známy s prekrásnou hrou farieb. Iba ohnivé opály môžu byť brúsené ako drahokamy. Opál je veľmi mäkký kameň, ľudia ho majú radi pre jeho prekrásnu hru farieb. Liečivé účinky nemá, ale nositeľovi prináša duchovnú vieru.

  • Onyx - je to ako achát hladký kameň, s rovnobežnými jemnými prúžkami. Nachádza sa v prírode v čiernej, hnedej, ale i v čiernobielej farbe. Používa sa v klenotníctve, nie je to veľmi nákladný polodrahokam. Vyrábajú sa z neho šperky, sošky, talizmany, lampy, ozdobné predmety, prípadne hlavice stĺpov v chrámoch. Používa sa v liečiteľstve na podporu srdca, pri jeho silnejšom búšení, pri zápaloch na pokožke, a pri obličkových problémoch.

  • Tigrie oko - podobne ako mačacie oko obsahuje v sebe vlákna azbestu, čo dodáva lesk. Nachádza sa v zlatohnedej a žltej farbe. I keď nie je drahý, je to veľmi príťažlivý polodrahokam.

  • Topás - pravý topas patrí do skupiny smaragdov, rubínov a zafírov.

  • Turmalín - je drahokam a nachádza sa v červenej, žltej, modrej, ale i čiernej farbe. Ak je priehľadný, vyznačuje sa vysokým leskom.

  • Tyrkys - nachádza sa v prekrásne modrej, až zelenkavej farbe. Je cenený ako drahokam. Používa sa na ochranu nositeľa.