Jasnovidka Diana

Diana

Osobný kód 157

Veštica Zoruna

Zoruna

Osobný kód 171

Veštica Zdena

Zdena

Osobný kód 165

Jasnovidka Renáta

Renáta

Osobný kód 152

Horoskopy

Téma horoskopov - tak často pretriasaná v bulvárnej tlači, medzi ľuďmi i vo vážnych kruhoch medzi astrológmi! Čo sú to vlastne horoskopy? Predpovedať (vykladať horoskop) sa dá z kariet, kamienkov, ruky, šálky kávy, krištáľovej gule, ...

Horoskopy

Podľa charakteristiky zo slovníka cudzích slov z internetu je horoskop “úsudok o osude ľudí podľa postavenia hviezd v určitom čase. Je to schématický obraz so zakreslenými horoskopickými prvkami”. Týmito slovami bol opísaný astrologický horoskop.

V slovníku cudzích slov sa uvádza táto charakteristika: “horoskop je predpoveď budúcnosti napr. podľa hviezd”. Z toho vyplýva, a tak je to aj zaužívané i v praxi, že horoskop, čiže predpovedanie budúcnosti, sa môže robiť zo všeličoho. Záleží na podmienkach a tradíciách krajiny i okolností, ktoré ľudí vedú k predpovedaniu budúcnosti.

Ako sa tvoria horoskopy?

Numerologický horoskop sa vypočítava z dátumu narodenia i z mena, lebo numerológia vie aj písmená premeniť na čísla.

Astrologický horoskop sa vypočítava z dátumu narodenia a presnej hodiny, minúty, prípadne i sekundy, kedy sa malý človiečik prvýkrát nadýchol na tomto svete a presných súradníc miesta narodenia. Na všetko sú tabuľky, ktoré už v dnešnej dobe astrológovia väčšinou nepoužívajú, lebo všetky potrebné údaje obsahujú astrologické počítačové programy, ktoré sú rýchle a presné.

Dá sa tomu veriť? Odpoviem úprimne. Bežné horoskopy v tlači a na internete sú len všeobecné. Denné astrologické horoskopy sa robia najťažšie, ak chceme zožať čo najmenej kritiky. Pri denných horoskopoch berieme do úvahy hlavne postavenie Luny, čiže Mesiaca voči slnečným znameniam. Mesiac sa pohybuje rýchlo, jednotlivým znamením prejde za dva a pol dňa, a pritom je k Zemi najbližšie. Ovplyvňuje náladu, cítenie a emócie človeka. Na každé znamenie však pôsobí pohybujúca sa, čiže tranzitujúca Luna na nebi inak.

Ak zoberieme do úvahy len znamenia zverokruhu, ktorých je dvanásť a každé je rozdelené na 30 stupňov, kde jeden dielik je jeden deň, už aj laickým pohľadom vidíme, že horoskop nemôže rovnako platiť pre všetkých Baranov, Blížencov atď. Kto sa dal na túto ťažkú prácu a mnohými ľuďmi i zaznávanú, písať denný horoskop, a pritom si nechce len tak vymýšľať, onedlho pochopí, že nemôže ulahodiť všetkým. Ja väčšinou beriem stred jednotlivého znamenia a pozerám, aký aspekt robí na neho Luna, s prihliadnutím na ostatné planéty, ktoré sa pohybujú po oblohe. Planéty sú väčšinou tak postavené, ako sa píše v astrologickom horoskope, ale na každého jedinca pôsobia teda inak.

Cieľ horoskopov

Berte horoskopy v časopisoch i na internete najmä ako zábavu a podnet na zamyslenie. Ak vás horoskop oslovil, mali ste to asi čítať alebo počuť, a teda zamyslieť sa nad tým, čo vás vlastne oslovilo. Ak sa zasmejete nad horoskopom, aj to je dobré. Máte dobrú náladu po celý deň. Ak vám vyšiel zlý horoskop na určitý deň a vy sa naozaj zle cítite, ste práve ten človek, ktorý si snáď dá pozor…

Ak chcete vedieť svoj presný astrologický horoskop na deň, týždeň či rok, musíte vedieť presný čas narodenia, a pritom si pekne klikať hodinku po hodinke a minútu po minúte v počítači, hľadať dobré i tzv. zlé aspekty a tranzity planét, ktoré sú práve vtedy na nebi alebo sa spojiť s astrológom. Len ten horoskop, ktorý bude astrológom presne vypočítaný priamo pre vás, je najviac pravdepodobný! Každý astrologický horoskop narodenia je originálny a iný! Tak, ako nemáme žiaden osud človeka úplne a navlas podobný!

Ostatné horoskopické výklady jednotlivých znamení, napríklad tarotový horoskop, sú na zamyslenie sa nad sebou a problematikou, ktorej sa karta dotýka. Často aj kartový tarotový horoskop trafí klinec po hlavičke a nahnevá čitateľa, či poteší. Ak vás hociktorý horoskop v časopise či na internete rozosmeje, tiež neminul svoj cieľ, s ktorým pisateľ horoskopu ráta. Preto, ak máte náladu na horoskopy v časopisoch či na internete, čítajte! Ak sa chcete pobaviť pri horoskopoch, zabávajte sa! Buďte aspoň trochu opatrní, ak vám padol zrak na upozornenie v horoskope, ktorý hlása možné nebezpečenstvo, a vy sa práve chystáte napr. jazdiť autom. Pri horoskope, ktorý vo vás vyvolá smútok, lebo možno práve tiež trafil klinec po hlavičke, si hoci aj poplačte. Slzy nám vyvolá i pozeranie smutného filmu, prečo sa teda hnevať na astrológa, numerológa či kartárku, ktorí písali horoskop?