Odporúčame

Alžbeta

Alžbeta

Nič nie je náhoda – všetko okolo nás sa deje za určitým cieľom, všetko má svoj dôvod a správny čas. Viac »

Ďalšie veštice online
Veštica Kavena

Kavena

Osobný kód 169

Jasnovidka Diana

Diana

Osobný kód 157

Veštica Emilia

Emilia

Osobný kód 155

Veštica Zdena

Zdena

Osobný kód 165

Tajomstvá budúcnosti

Existuje veľa vešteckých metód, pretože ľudí vždy zaujímala ich budúcnosť. V minulosti sa mnohokrát využívali všetky dostupné pomôcky, veštilo sa aj podľa prírody, podľa správenia sa zvierat, letu vtákov, ale aj z kameňov, vody, konárov alebo ohňa.

Tajomstvá budúcnosti

V umení predpovedať budúcnosť boli legendárne presnými najmä Cigáni. Hádali budúcnosť z hracích kociek, domina, za pomoci nožov, ihiel a konárov. Dokázali čítať z čiar na ruke, čajových lístkov, krištáľovej gule, hracích kariet, tarotových kariet, materských znamienok na tele klienta. Ovládali aj “chladné čítanie”, ktoré nebolo založené na súlade psychických síl, ale na pozornosti, pozorovaní a dedukcii, kľúčom bol vzhľad a reakcie klienta. Vedeli, že ženy zaujíma predovšetkým šťastie v láske, rodina a deti, a mužov práca a peniaze. Cigánka veštiaca osud z ruky je vždy atrakciou, či to bude v čajovni, alebo pri náhodnom stretnutí, vždy zostáva byť stredobodom pozornosti. Z dlane dokáže vyčítať všetko o vašej minulosti, prítomnosti, ale i budúcnosti. Nie je to však trik, pretože dokonale ovláda význam čiar, výstupkov, typov rúk a členenie dlane.

Veštenie z čajových lístkov

Čítanie obrazov vytvorených čajovými lístkami na dne šálky je ďalšou obľúbenou metódou veštcov. Skutočný veštec dokáže z čítania čajových lístkov urobiť skutočne nevšedný zážitok a rituál. Najprv pripraví čaj v konvici a naleje klientovi plnú šálku. Kým klient popíja čaj, veštec ho pozorne sleduje a získava z neho prvé dojmy.

Všeobecne rozšírenou predstavou o cigánskom veštcovi alebo veštici je ale postava sediaca pri stole a nazerajúca do krištáľovej gule. Väčšina ľudí má schopnosť vidieť veci vo vnútri krištáľovej gule, pre mnohých je to iba otázka praxe.

Veštenie z tarotových kariet

Ľudia sa zaujímajú o predmety, ktoré boli použité k vešteniu a mnohokrát im prisudzujú takmer magické vlastnosti. Ale zo všetkého najviac klientov zaujímajú práve karty, aj keď nemajú ani najmenšie poňatie o ich význame. Tarotové karty sú populárne nielen pre tajomstvá, ktorými sú zahalené, ale aj preto, že každá z tarotových sád má na každej karte iné vyobrazenie. A nehovoriac o tom, že nezasväteného zaujíma, prečo veštec hovorí práve to, čo hovorí. Cigáni používajú obyčajné hracie karty rovnako ako tarotové.

Cigáni putovali po šírom svete na vozoch ťahaných koňmi. Kolovali o nich rozmanité príbehy a čoskoro boli považovaní za súčasť “nebezpečných skupín”. Pozeralo sa na nich rovnako ako na čarodejnice a čarodejov, boli mnohokrát obvinení z vykonávania rituálov čiernej mágie, ale aj zo spolčenia s diablom. Na ich kočovný spôsob života sa pozeralo ako na niečo odporujúce “systému”, ale ani to ich nedonútilo zmeniť svoj životný štýl, ktorý si uchovali po stáročia a ktorý im zrejme bude vyhovovať i naďalej. A tak teda putujú ďalej ako potulní obchodníci, hudobníci, herci a veštci aj v dnešných časoch, aj keď ich počet sa neustále zmenšuje. A my ostatní veríme na to, že aj nás čaká šťastie a že práve dnes, teraz a tu môžeme robiť veci, ktoré môžu v budúcnosti prospieť nielen nám, ale aj našim deťom a deťom našich detí…

Spracované podľa zahraničnej literatúry.