Jasnovidka Diana

Diana

Osobný kód 157

Veštica Zdena

Zdena

Osobný kód 165

Jasnovidka Renáta

Renáta

Osobný kód 152

Veštec Mirek

Mirek

Osobný kód 181

Amulety

Amulet je predmet, ktorého úlohou je ochraňovať toho, kto ho nosí v čase života, ale i smrti. Tak to chodilo v starých kultúrach, kedy do hrobov svojich najbližších vkladali cenné predmety. Amulet dokáže neutralizovať ničivé energetické sily. Tieto sily sú neviditeľné a dokážu narobiť dosť zla.

Amulety

Môže sa mu povedať aj čarodejnícky predmet na ochranu. Môžu byť vyrobené zo striebra, zlata, kože alebo sú to aj rôzne kosti, zuby, šupiny, mušle, ale aj kresby. Majú za úlohu ničiť zlé sily. Veľkosťou môžu byť obrovských rozmerov, napr. indiánske totemy, ale aj maličké náhrdelníky, prívesky alebo prstene.

Niektorí ľudia neveria v magické sily amuletov, lebo im to racionálny rozum nedovolí. Nemali by ale zabúdať na autosugesciu. Toto vyvoláva pocit istoty.

Amulety a ich význam

Prvé amulety mali za úlohu ochraňovať pred bolesťou a pred chorobami. Staré národy tieto predmety nosili na tom mieste, kde mali bolesti: spánky, zápästie, kotníky, srdce, hruď, hlava, ...

Prsteň

Tento amulet slúži na ochranu prstov v priebehu magických sedení. Sú zo zlata alebo bronzu, vyryté sú na nich hebrejské písmena, grécke formulky alebo monogram. Východné civilizácie ho používali ako pečať. Zväčša tam bol pentakel a vyryté meno majiteľa. Anglickí suveréni nosili okrúhly prsteň s rubínom a na ňom vygravírovaný kríž. Nosí sa len na prstenníku ľavej ruky. Jedine v Indii nosili tanečnice prstene na všetkých prstoch.

Náušnice

Sú charakteristické pre hebrejskú tradíciu. Ich pôvod je veľmi starý. Taktiež sa vyskytujú u primitívnych národoch. U starohebrejcov mali funkciu osvietenia a stimulovali zrak. Niekedy mávali náušnice aj otroci alebo zvieratá, to predstavovalo ich postavenie.

Náramok

Náramok je typický pre východné krajiny. Bol robený v podobe doštičky a mal vsadených deväť drahých kameňov s magickou mocou. Náramok nosený na ľavej ruke znamenal emocionálnu nezávislosť, na pravej ruke sociálne postavenie. Otroci a lesbičky ich nosili na nohách.  V indických hinduistických chrámoch sa nosí náramok na nohe - dutý, naplnený guličkami a vytváral sa tým zvláštny zvonivý zvuk.

Náhrdelník

Na začiatku to bol len povrázok, na ňom zavesený pentakel a veľa rituálnych guličiek. Nosil ho mág na svojej hrudi. Neskôr ukazoval sociálne postavenie. Rovnako plnil funkciu ochrany a dlhovekosti.

Amulety k získaniu blaha

Sem patria rôzne zvieracie amulety. Verilo sa totiž, že zvieratá a rastliny mali určité fluidum a to sa prenášalo na človeka.

MačkaToto zviera je obľúbené u veštcov a mágov. V Egypte bol považovaný za prejav Boha slnka – Ra.
HadJe od pradávna symbolom múdrosti, života a sexuality. V podobe prsteňa, náramku dodáva nositeľovi životnú energiu.
ScarabeusV starom Egypte sa amulety vyrábali zo zeleného kameňa a dávali sa mŕtvym na ochranu pred zlými duchmi i po smrti.
Nílsky krížJe to staroegyptský symbol života, sily a múdrosti.
Maltézsky krížSila myšlienok, láska a túžba po moci.
Egyptský strom znalostíChráni telesnú rovnováhu a duševnú silu.
LevSymbol bohatstva a pohodlia.
OrolBol to kráľovský emblém, ktorý zdobil faraóna a dodával mu silu vládnuť.
Mušľa, ulitaPrináša vesmírne sily, ktoré dodávajú úspešný život.

Amulety pre bystrý rozum

ÓmPosvätná meditačná slabika. Symbol nevyčerpateľnej zásobárne absolútna, ktorá umožňuje spojenie s najvyšším vedomím.
Šalamúnova pečaťPosvätný symbol najvyššieho poznania, veľkolepá hviezda makrokozmu.
KotvaAmulet bezpečia , znak námorníkov.

Amulety lásky

Srdce zo zlataSymbol vernej lásky a úprimných vzťahov.
Strieborná lastovičkaDodáva šťastie a čistý medzimanželský vzťah.
RybaNajstarší amulet - amulet plodnosti.
ŽabaAmulet proti sterilite.
SlimákSymbol manželstva.
ŠtvorlístokJe syntéza amuletov - lístok hore vľavo určuje popularitu a úctu, hore napravo určuje bohatý život, tretí lístok – lásku a štvrtý – zdravie.

Amulety sily a dlhovekosti

Kosti, zuby a rohyPredstavujú už od pradávna symbol sily a dlhovekosti.
PodkovaObrátená nadol - je univerzálnym amuletom, obrátená do hora - symbolizuje mesiac a nemá dobrý vplyv na presadenie sa v nejakej oblasti.

Amulety k magickej ochrane

PolmesiacPochádza ešte z doby bronzovej, má silnú ochrannú schopnosť pre ľudí aj zvieratá. Židovky ho nosili na krku a orientálne ženy na čele.
OkoSilný magický symbol. Predstavuje silu a moc.