Veštica Večernica

Večernica

Osobný kód 304

Veštica Zdena

Zdena

Osobný kód 165

Tajomstvo šťastia

Hneď ráno ako otvorím oči, vidím, že sa nádherne rozvidnieva. Slnečné lúče sa s ľahkosťou predierajú cez okenné žalúzie. Zhlboka sa nadychujem a ďakujem za ďalší prekrásny deň, ktorý mám dnes pred sebou.

Tajomstvo šťastia

S ľahkosťou motýľa sa pohybujem po byte a naberám každodennú pozitívnu náladu. Poberiem sa na ranný nákup a s radosťou v duši stretávam susedu. Už-už som chcela povedať krásny ranný pozdrav. Nepodarilo sa. Moja namosúrená suseda hneď na mňa spustila spŕšku: Aký je toto život, ako sa zle vyspala, že má veľké problémy so srdcom, tlak má kolísavý, poriadne jej netrávi a veľa ďalších viet som si musela vypočuť, ktoré s nemožnosťou ju zastaviť, mi stále ďalej chrlila do mojej tváre.

Takýto alebo podobný príbeh prežívame všetci, či doma, v práci, na ceste do práce, alebo na hociktorom inom mieste. Samé negatíva. A to som ešte nevravela o médiach a reklamách, kde nás s radosťou kŕmia podobnými nezmyslami. Všetci sme nimi nasiaknutí ako školská špongia.

Náš mozog je niekedy trochu lenivý, či pohodlný, a rád stagnuje, prípadne sa pridržiava zastaralým a vychodeným chodníčkom. Mali by sme hľadať nové cesty, nové možnosti postupu. Len pozitívnym myslením dokážeme kráčať vpred. Iba od našej slobodnej vôle závisí, či ten krok urobíme, alebo nie. Veľa ľudí sa radi hrajú na obete. Byť obeťou režimu, obeťou prostredia, v ktorom žijeme, či obeťou v rodine - to je veľmi jednoduché. Vyhovárať sa, že preto a preto sa to nedá..., ale urobiť aspoň jeden pokus, aby sme sa posunuli vpred, či vyššie, to už sa musí pre to aj niečo urobiť, alebo pohnúť rozumom.

Chcete sa zmeniť? K tomu je nutné dodržať aspoň týchto zopár pravidiel:

  • Viac dávaj a menej očakávaj
  • Teš sa z každého okamihu
  • Teš sa z každej maličkosti
  • Maj stále úsmev na tvári
  • Viď v každom jedincovi len to pozitívne
  • Hľadaj vyrovnanie sám v sebe

Mnohí z nás majú strach urobiť rapídnu a náhlu zmenu vo svojom živote, preto veľa z nich vyhľadáva rôzne kurzy, semináre, aby nabrali vedomosti, aj odvahu ku svojej premene. Niektorým takýto proces premeny myslenia vyhovuje lepšie ako urobiť rýchly, niekedy bolestný prevrat vo svojom živote, či vnímaní. Ezoterické, duchovné, či náboženské vnímanie začína vnímať veľa ľudí, ktorí doteraz k tomuto smeru vôbec neinklinovali.

Ďalšia skupina ľudí si myslí, že ich problémy veľmi rýchlo vyriešia iní, napríklad veštci, prípadne tí, ktorí sa zaoberajú dlhodobo niektorými metódami v alternatívnej medicíne, alebo ezoterickými vedami. Myslia si, že ich problémy a karmické problémy niekto len tak z nich zmyje, alebo spálením papierika nad ohňom, spáli a vymaže. Karma sa dá očistiť, nie vymazať, ale musí sa o to pokúsiť každý sám.  Na tento svet sme sa dostali preto, lebo sme dostali do vienka nejakú úlohu, ktorú musíme očistiť, alebo aspoň sa pokúsiť ju očistiť.

Stále sa točiť v jednom blúdnom kruhu a vravieť si, že nemám šťastie, nemám šťastie v láske, je iba priťahovanie si z astrálu to, o čom stále uvažujeme. Nemám šťastie na lásku? Tak ju ani nedostanem. Veď ju nechcem, nežiadam o ňu. Dostávame len to, o čo žiadame.