4 znamenia, že je čas zmeniť prácu

Mali by ste sa už na to vykašľať? Výber práce je jedným z dôležitých životných rozhodnutí. Preto je potrebné zvážiť jej výhody a nevýhody.

4 znamenia, že je čas zmeniť prácu

Každá práca má svoje pre a proti, ale ak má tá vaša viac nevýhod ako výhod, môže to značiť, že je najvyšší čas na zmenu. V práci trávite väčšinu svojho času, tak prečo to neurobíte? Ak máte horšiu ako ideálnu pracovnú situáciu, možno hľadáte znamenia, ktoré vám naznačujú, že je čas na zmenu.

Kedy sa popozerať po niečom inom?

Mali by ste dať výpoveď teraz alebo neskôr? Veštenie a výklad z kariet vám poradia!

1. Cítite sa unavene a znudene

Váš pracovný deň sa vlečie a vy sa nudíte. Ak ste väčšinu dňa nepokojní a apatickí, možno je čas dať výpoveď! Koniec koncov, takáto práca môže negatívne ovplyvniť vašu existenciu. Áno, môže to znieť extrémne, ale pocit únavy určite ovplyvní vašu kreatívnu energiu, ambície aj výkon.

Ak vo vás vaša práca nevyvoláva žiadne nadšenie - alebo sa jednoducho cítite vyčerpaný tým, že ste práve v kancelárii - je čas zvážiť a prehodnotiť vašu aktuálnu pozíciu.

2. Vaše pracovné prostredie je toxické

Všetci sme mali spolupracovníka alebo šéfa, s ktorým sme sa jednoducho nezhodli. Z väčšej časti však tieto osobné spory vieme akosi obísť, či ich ukorigovať tak, aby nám to neznemožňovalo efektívne vykonávať svoju prácu. V niektorých prípadoch sa kancelária stáva výživným priestorom pre nadmerne vysoké ego, blahosklonnosť a celkovú toxicitu.

Ak sa stanete svedkom ponižovania alebo ste obklopení klebetami a ohováraním, je čas prestať. Ak máte pocit, že musíte konať neetickými spôsobmi, je čas zmeniť svoju prácu.

3. Do práce chodíte s nechuťou

Možno sa cítite nepríjemne pri dochádzaní do práce. Možno sa vám nepáči vaša práca, alebo sa spoločnosť, pre ktorú pracujete, pohybuje v oblasti, ktorá vám nevyhovuje a nie je vám príjemná. Alebo má váš tím tendenciu prehliadať vaše príspevky.

Ak milujete svoju náplň práce a naďalej sa tomu chcete venovať, potom vám táto situácia nepomôže pri budovaní svojej kariéry. Robte to, čo máte radi - len to robte niekde inde.

4. Stres v práci ovplyvňuje ďalšie oblasti vášho života

Keď sa vaša úzkosť alebo hnev týkajúci sa práce začne prenášať do vášho súkromného života, najmä do vašich vzťahov, je čas sa zamyslieť nad zmenou práce.

Život je príliš krátky, aby vaša práca ohrozila vzťahy, najmä s tými najbližšími a najdrahšími. Zlá pracovná situácia môže spôsobiť, že sa rýchlo nahneváte, ste v depresii a často podráždení. Dokonca aj skvelý plat a úžasná kancelária vám nestoja za emocionálnu námahu, ktorá môže prísť s prácou, ktorá od vás odháňa šťastie.

Prečo si nechať poradiť s kariérou?

Investovali ste veľkú časť svojho života do budovania svojej kariéry, takže je neuveriteľne dôležité, aby ste roky, ktoré vytvárajú vaše profesionálne ja, investovali múdro. Naše odborné poradenstvo v kariére vám môže pomôcť prekonať nejasnosti vo vašej pracovnej situácii a vyriešiť akékoľvek neistoty, ktoré máte.

Kedy by ste mali zavolať a poradiť sa ohľadom vašej pracovnej situácie?

Môžete sa na nás obrátiť pri riešení ľubovoľného počtu pracovných problémov, ktoré vznikajú. Dostanete radu ohľadom kariéry a dozviete sa viac o kariérnom poradenstve.

Tu sú niektoré z najčastejších tém:

  • Zameranie sa na zdokonaľovanie a napredovanie
  • Posilnenie vzťahov so spolupracovníkmi alebo šéfmi
  • Príprava na novú prácu alebo zmenu kariéry
  • Potvrdenie o istote zamestnania