Odporúčame

Mária

Mária

Nebojte sa kvantovej fyziky - môžete byť hocikým, kým ste už boli, alebo kým ešte len chcete byť. Viac »

Ďalšie veštice online
Jasnovidka Diana

Diana

Osobný kód 157

Veštica Zoruna

Zoruna

Osobný kód 171

Veštica Zdena

Zdena

Osobný kód 165

Veštica Emilia

Emilia

Osobný kód 155

Energetické miesta na Slovensku (2. časť)

V dnešnej časti potulkov po energetických miestach na Slovensku vám predstavíme Piešťany, jaskyňu Driny a hrad Branč.

Energetické miesta na Slovensku (2. časť)

Piešťany

Známe kúpeľné mesto sa smie pochváliť celým radom energetických miest. Medzi energetické lokality sa ráta nielen pre minerálne pramene a liečivé účinky vôd, nájdeme tu i špecificky priaznivo pôsobiace biopole v rámci mestského parku, kolonády i centra mesta. Ľudia sa tu jednoducho cítia príjemne, uvoľnene. V kúpeľoch a domoch by ste našli liečebné účinky na choroby pohybového aparátu, v mestskom parku zasa oddych pre dušu. Nie je to len vplyvom zelene vôkol, ale i zvláštnym magnetizmom mesta. Od nepamäti vyviera na domácej pôde množstvo prameňov minerálnych vôd s dobrou kvalitou. Liečba smie byť kúpeľná i pitná. V parku nájdeme množstvo jedinečných starých stromov, páviu ohradu, príjemné miesta na oddych i zábavu a kultúrne podujatia.

Jaskyňa Driny

Jediná sprístupnená jaskyňa na západnom Slovensku. Nachádza sa v Smolenickom krase v malebných Malých Karpatoch. Sú pre ňu typické sintrové záclony so zúbkovaním lemovaním. Relatívna vlhkosť je 92 až 97%.  Vedie k nej pruský vzostup po schodoch, treba rátať so zvýšenou fyzickou záťažou i oddychom po výstupe. Tak ako iné jaskyne i tu nájdeme blahodárne pôsobenie na ľudský organizmus, hlavne dýchacie cesty a kožu. Vlhkosť s vysokou sterilitou prostredia pôsobia dobre na dýchanie a choroby dýchacích ciest i astmu. V iných jaskyniach dokonca vznikli celé programy dlhodobejšieho rázu, kedy sa sleduje cielená liečba dýchacích ciest a ochorení. Tkanivo sa lieči zvnútra, inhaláciou, pacienti v jaskyniach i spia, cvičia, viac hodín denne. Ak by ste absolvovali takýto pobyt trikrát, je nádej na potlačenie, ba i vyliečenie viacerých foriem ochorení, astmy a alergií. Sterilitou prostredia sa jaskyne podobajú operačnej sále. Svoje zohráva i minerálne zloženie vzduchu, konkrétnych prvkov, ktoré v jaskyni nachádzame a ich následný vplyv na organizmus. Už po pol hodine po odídení 30 člennej skupiny z jaskyne sa táto samočistiacou schopnosťou dezinfikuje, zahubí víry i baktérie a je opäť sterilná a blahodárna.

Hrad Branč a jeho okolie

Zrúcanina hradu Branč neďaleko Senice láka mnohých návštevníkov na potulky, turistiku i relax. Koná sa tu každoročná hradná sezóna s kultúrnym programom, ba niektorí sa tu i sobášia. Branč bol postavený v 13. storočí ako pohraničný, neskôr ho prestavali na pevnosť a istý čas tu bolo väzenie protestantským kňazom. Neskôr ho nechali majitelia úmyselne poškodiť a schátrať. Na návštevníkov vplýva zvláštna atmosféra zašlých čias pospolitosti a veselia, výnimočného spojenia vyšších autorít s bežným kopaničiarskym životom. Dodnes tu nájdeme mnohé staré chalupy v starom vidieckom štýle. Okolité lesy majú vibráciu tajomna a keltských predkov. Mnohí prišli skúmať údajné podzemné chodby a vplyv lesa a jeho magnetizmu na človeka. Obyčajný odpočinok v okolí hradu, v objatí starých stromov a polí pôsobí pokojným a liečivým vplyvom.