Odporúčame

Mária

Mária

Nebojte sa kvantovej fyziky - môžete byť hocikým, kým ste už boli, alebo kým ešte len chcete byť. Viac »

Ďalšie veštice online
Veštica Zoruna

Zoruna

Osobný kód 171

Veštica Zdena

Zdena

Osobný kód 165

Jasnovidka Renáta

Renáta

Osobný kód 152

Veštec Mirek

Mirek

Osobný kód 181

Strašidelné miesta na Slovensku (4. časť)

V dnešnej časti potulkov po strašidelných miestach na Slovensku vám predstavíme mrazivú minulosť Devínskeho, Kamenického a Hrušovského hradu, Kežmarského zámku a ďalších.

Strašidelné miesta na Slovensku (4. časť)

Devín

Povesť vraví o čiernej koze, ktorá sa prechádza vôkol hradu a obhrýza listy jablone. Za života bola vraj čierna koza žiarlivá dcéra hradnej panej. Tak veľmi závidela sestre milého, až sestru radšej zabila, ako keby jej dopriala lásku. Za trest sa zmenila na čiernu kozu a cíti večný hlad po lístkoch sviežej jablone.

Kamenica

Vraví sa, že okolo hradu sa túla mládenec, ktorého otec prinútil k sobášu, pričom sama nevesta o svadobnej noci radšej skočila do priepasti, ako by prežila život s mládencom. Mladý muž bol oženený i druhýkrát a jeho nová žena bola údajne bosorka a zlá jazyčnica. Mládenec zošalel a po smrti sa prechádza ako prízrak okolo hradu až dodnes.

Kežmarský zámok

Nájdeme tu hneď dve panie, Bielu a Čiernu. Čierna pani je stará kľúčiarka, ktorá ukradla truhlicu s peniazmi hradného pána. Hradný pán preklial zlodeja s truhlicou a stará kľúčiarka sa zmenila na Čiernu pani. Zjavuje sa i Biela pani, ktorá prináša šťastie tomu, komu sa ukáže. Ukazuje miesto pokladu, ktorý vraj stráži bezhlavý jazdec.

Hrušov

Zjavuje sa tu prízrak ženy, hradnej panej, ktorá pri obliehaní hradu od hrôzy vyskočila z okna.

Levoča

Biela pani Júlia zaplatila životom za cisársku špionáž. Vraj bola vinná za vpustenie cisárskeho vojska do mesta, lebo ukradla kľúče. Mesto tak padlo bez boja, zaplatilo prehrou za Júliinu zradu a lásku k milencovi, pre ktorú tak vykonala.

Sklabiňa

Hrad začal stavať na Katovej skale otec, ktorého dcéru zaklial do kameňa zlý mág za to, že sa zaňho odmietla vydať. Čo cez deň budovali, bolo do rána z neznámych príčin odnesené za dolinou. Tak vznikla Sklabiňa na vrchu oproti bralu.

Uhrovec

Odvážna hradná pani sama strieľala z dela na Turkov obliehajúcich hrad. Rieka Radiša bola vtedy celá od krvi zranených mužov. Dodnes sa v tých miestach zjavujú krvavé škvrny.

Lednica

Zjavuje sa tu prízrak mladej Katarínky, ktorá radšej ukončila svoj život, akoby mala porušiť manželský prísľub vernosti. Na hrad ju násilím dovliekol hradný pán, podľa práva prvej noci v deň sobáša Katarínky. Radšej sa vrhla do priepasti, akoby zradila svojho muža.