Odporúčame

Zuzana

Zuzana

Prostredníctvom tarotu a numerológie odhalím veci, ktoré sú pre vás skryté. Viac »

Ďalšie veštice online
Jasnovidka Diana

Diana

Osobný kód 157

Veštica Kavena

Kavena

Osobný kód 169

Veštica Zdena

Zdena

Osobný kód 165

Veštica Sara

Sara

Osobný kód 176

Talizmany ako darčeky

Blížia sa Vianoce a Nový rok. Ak ešte nemáte vianočné darčeky, skúste darovať niekomu blízkemu talizmanček pre šťastie. Podporíte tak príjemné chvíle i starodávne tradície.

Talizmany ako darčeky

Talizmany poznali a poznajú prakticky všetky kultúry, už od čias praveku. V každom období boli iné. Ľuďom v jaskyniach stačili aj vetvičky stromu podobné ľudskej postave. Nebudem teraz písať o tých zložitých, ktoré komplikovane vyrábajú mágovia a astrológovia, ale o tých milých, ľudských, ktoré zabezpečia bežní ľudia. Dodnes mnohí hľadajú v talizmanoch ochranu, alebo len vďačnú spomienku na toho, kto vám ho daroval. Materiály môžu byť rôzne: od zlatých, vykladaných diamantmi, až po vlastnú ručnú prácu, do ktorej ste vložili to najcennejšie, hoci neviditeľné, vlastnú energiu dobra a priania šťastia.

Vyberajte podľa srdca

Talizmanom môže byť pre nás čokoľvek, čo intuitívne cítime ako príjemný predmet, ktorý nás chráni. Môže ísť pokojne o starý hrebienok do vlasov po milovanej babičke, lístok z divadla s prvou láskou, odstrihnutý pramienok vláskov nášho dieťatka. Pri talizmanoch mágia funguje aj pod silou nášho podvedomia. To posilňuje ochrannú funkciu predmetu. Nepožičiava sa, lebo potom stráca moc.

  • Novoročné prasiatko - prasiatko predstavuje aj symbol prosperity, bohatstva a zabezpečeného jedla. Väčšinou sa dekoruje symbolmi šťastia, ako je štvorlístok, podkovička, kominárik…

  • Konská podkova - prináša šťastie na celý život úplne všetkým. Je ohnutá do U, aby šťastie “nevytieklo”.

  • Sovička - dávame najčastejšie plyšovú, drevenú alebo porcelánovú. Pomáha odolávať hlúposti a zlobe a prináša úspechy a podporu v učení. Je to symbol múdrosti.

  • Štvorlístok ďatelinky - mať ho znamená, že nebudeme vo finančnej núdzi. Nájsť ho nie je ľahké, a potom si ho najčastejšie vylisujeme. Vyrába sa aj z kovov ako prívesok alebo ho kúpiť zasadený v kvetináči.

  • Morská ulita - je najväčším ochrancom ženského zdravia, hlavne reprodukčných orgánov. Môžete ju mať len ako dekoráciu, najlepšie niekde pri posteli, alebo ju nosiť na krku.

  • Nožnice alebo ihla - keď to nosíme ako prívesok na krku, odstrihávame tým nešťastie a smolu. Chráni aj pred fyzickým násilím. Ihla je obranno - útočný predmet.

  • Pavúčik - keď bol v dome, bolo to dobré znamenie. Pavúk udržuje rodinnú pohodu, lásku a súdržnosť. Dokáže od nás odohnať zlých ľudí a temné mocnosti. Mnohým sa protiví, ale nejakú milú plyšovú, plastovú, sklenenú, kovovú, zlatú, či inú podobu by dokázali, zvlášť ženy, akceptovať.

  • Netopier - podobná, ale o čosi magickejšia obmena pavúka je netopier. Dá sa kúpiť vo všetkých podobách - od plyšákov až po prívesky. Sú tak škaredí, až sú krásni. Zaručujú vraj dlhý život, lásku človeka, ktorého milujeme, dostatok peňazí a životné šťastie.

  • Peniažky na červenej nitke - peniažky sa predávajú v obchodoch s orientálnymi alebo čarodejnými predmetmi a červenú nitku zoženiete v každej galantérii. Musíte si ju ale kúpiť sami a musí byť hodvábna. Navlieka sa jeden peniažtek s dierkou uprostred vedľa druhého. Robia sa medzi nimi uzlíky, aby držali od seba. Potom ozdobu môžete použiť ako náramok alebo si ju dať na krk, či len tak zavesiť niekde doma. Nosia šťastie a bohatstvo. Voľakedy boli základnou ozdobou, dakedy aj bohatstvom magických cigánok a Indiek.

  • Mliečny zúbok - váš vlastný mliečny zub, ktorý vám mamička schovala niekde na pamiatku, si nechajte vsadiť do ušľachtilého kovu. Zavesený na krku prináša šťastie a odpudzuje démonov zla a závisti, a vytvára milé puto s matkou.

  • Citrín - je to krásny nerast, ktorý sa dá kúpiť v špecializovaných obchodoch. Hovorí sa mu kameň šťastia a hojnosti. Žltá farba predstavuje zlato a bohatstvo všeobecne. Aby fungoval ako talizman a bol očistený, nechajte ho pred nosením trebárs na krku alebo len tak niekde vo vrecku, či peňaženke, celú noc čistiť v pohári s vodou a morskou soľou. Nemala by naň siahať cudzia osoba.