Odporúčame

Janita

Janita

Odpovede, ktoré vám doteraz nikto nedal, vám odhalí karmická numerológia. Viac »

Ďalšie veštice online
Veštica Mária

Mária

Osobný kód 151

Veštica Zoruna

Zoruna

Osobný kód 171

Veštica Emilia

Emilia

Osobný kód 155

Veštica Zdena

Zdena

Osobný kód 165

Talizmany

Myslím si, že neexistuje na svete nik, kto by nepoznal slovo talizman a hlavne nejaký nevlastnil. Pravdepodobne najstarším talizmanom je tetovanie. Tetovanie na určitej časti tela vytváralo ochranu proti zlým silám. Aby talizman mal svoj určitý účinok musí byť spracovaný pre konkrétnu osobu, ktorý ho používa.

Talizmany

Slovo talizman pochádza z arabského názvu Tisám, z gréckeho telesma - svätý predmet, výtvor, ktorý tvorí aktívnu ochranu. Ten, kto chce talizman vyrobiť, musí ovládať symboliku určitých elementov a musí mať aspoň základné znalosti s mágiou. Nemôže ho vytvoriť ktokoľvek bez patričných znalostí. Výrobca musí mať veľa špecifických vedomostí ako: vzájomné vzťahy planét, znamenia, kamene, vône, rastliny, správny deň na výrobu talizmanu, musí poznať magické vlastnosti čísiel, písmen, formúl a mantier. Nestačí len vlastniť macka alebo štvorlístok, či podkovu. Aj sila myšlienky vložená to tohto predmetu je dobrá, ale najúčinnejší talizman je vtedy, keď prejde aj rituálom posvätenia. Obyčajné jednoduché zasvätenia a posvätenia nájdete aj v knihách, či na internete.

Tvorba a zasvätenie talizmanu

Talizman je predmet, ktorý je umelo vytvorený a nabitý magickými silami, ako odsunúť zlo alebo pritiahnuť dobro, šťastie alebo lásku. Najsilnejší je vtedy, keď si ho vytvoríme sami. Môže nám ho špeciálne vytvoriť – len pre nás, niekto iný, ale nikdy nebude disponovať takou silou. Túto magickú silu môžeme dosiahnuť zasvätením. Samozrejme aj sila slova je obrovská. Na vytvorenie talizmanu môžeme použiť akýkoľvek materiál: kameň, drevo, látka, kov, sklo, striebro, zlato… Môže mať rôzny tvar.  Mágovia odpradávna tvrdili, že kov si počas liatia pamätá informácie dané z vesmíru a dôležitý je aj deň kedy sa vyrába:

DeňPlanétaKovÚčel
PondelokMesiacstriebroobchod, sny, krádež
UtorokMarsželezomanželstvo, vojna, nepriateľstvo
StredaMerkúrortuť, hliníkdlhy, strach, strata
ŠtvrtokJupitercínčesť, bohatstvo, priania
PiatokVenušameďláska, priateľstvo, cudzinci
SobotaSaturnolovoživot, stavba, ochrana
NedeľaSlnkozlatošťastie, nádej, peniaze

Keď chceme vytvoriť talizman na lásku a priateľstvo, tak ho, podľa tabuľky, budeme vytvárať v piatok, v čase Venušinej moci.

Magická sila písmen

Je dobre, aby sme pri tvorbe talizmanu ovládali aj magickú silu písmen. Talizmany a amulety, ktoré využívajú silu písmen, sa nazývajú alfabety. V každej civilizácií sú alfabeta nabité obrovskou mystickou silou. Má veľký účinok hlavne pre tých, ktorí vedia ich silu využívať. Vraví sa, že toto písmo vytvorilo Božstvo, aby komunikovalo s ľuďmi. Okrem takéhoto písma existuje aj hebrejské písmo, anjelské písmo, arabské písmo, alebo egyptské hieroglyfy, rôzne magické formulky, prípadne mantry.

Rituál zasvätenia

Potrebujeme: kadidlo, bielu sviečku, svätenú vodu (môžeme si ju vyrobiť aj sami), kadidlo, prípadne vonné tyčinky, miska s hlinou, rydlo, 4 sviečky na 4 svetové stany pre vytvorenie ochranného kruhu, soľ a veľmi vhodné sú živé kvety.

Soľou vytvoríme okolo seba ochranný kruh, na každú svetovú stranu položíme sviečku. Kruh vytvárame v smere hodinových ručičiek. Pri zapaľovaní sviečok privolávame živly:

  • Východ - Volám ťa vzduch, buď prítomný pri aktivácii tohto talizmanu
  • Juh - Volám ťa oheň, buď prítomný pri aktivácii tohto talizmanu
  • Západ - Volám ťa voda, buď prítomná pri aktivácii tohto talizmanu
  • Sever - Volám ťa zem, buď prítomná pri aktivácii tohto talizmanu

Potom zapálime sviečku a kadidlo, pripravíme svätenú vodu a misku s vodou.

  • Predmet, ktorý chceme zasvätiť, priložíme na chvíľu nad oheň a odriekame:
    Oheň, daj prosím môjmu talizmanu silu a rýchlosť
  • Pokropíme svätenou vodou:
    Voda, daj prosím môjmu talizmanu silu lásky
  • Prejdeme s talizmanom ponad kadidlo:
    Vzduch, daj prosím môjmu talizmanu múdrosť
  • Ponoríme do hliny:
    Zem, daj prosím môjmu talizmanu stálosť a pevnosť

Do predmetu vyryte znak, mantru, alebo to, k čomu je talizman zasvätený. Pohrajte sa s ním, neponáhľajte sa. Čím intenzívnejšie budete myslieť na účel tohto talizmanu, tým vyššiu silu dosiahnete. Nakoniec odriekajte:

Moc a sila je na (účel, ktorý chceme týmto dosiahnuť) , žiadne negatívne sily ťa nepremôžu a vždy si chránený(á) vyššou mocou. Buď požehnaný a tak sa staň.

Poďakujeme sa všetkým štyrom živlom, zhasneme sviečky a talizman nosíme minimálne 48 hodín pri sebe, jeho moc sa ešte viac umocňuje. V čase splnu vystavte tento predmet von, aby sa nasýtil ešte aj mesačnej energie.

Rastliny ako talizmany

Taktiež aj rastliny, ktoré prešli rituálom, dosahujú magickú moc. Národná tradícia považuje určité rastliny a kvety za výnimočné pre ich okultné vlastnosti. V Indii sa považuje pečená ryža za silne okultnú. Proti zlým očiam sa považuje kvet chryzantém, kôra vŕby za okultnú. Pri získaní sily je treba použiť žihľavu, pri otehotnení lupienky červenej ruže, k stimulácií sexuality je výborná vodná ľalia. Všetky kvety, ktoré chceme použiť na magické účely, sa zbierajú pri splne.