Odporúčame

Alžbeta

Alžbeta

Nič nie je náhoda – všetko okolo nás sa deje za určitým cieľom, všetko má svoj dôvod a správny čas. Viac »

Ďalšie veštice online
Veštica Mária

Mária

Osobný kód 151

Jasnovidka Diana

Diana

Osobný kód 157

Veštica Kavena

Kavena

Osobný kód 169

Veštica Zdena

Zdena

Osobný kód 165

5 najznámejších predpovedí o osude ľudstva

Ľudstvo pozná už množstvo scenárov veštieb o tom, čo čaká našu planétu. Pod mnohé z nich sa podpísal napríklad známy Nostradamus, autori väčšiny z nich sú však už neznámi. Každá predpoveď budúcnosti je ale desivá.

5 najznámejších predpovedí o osude ľudstva

1. Čaká nás život na inej planéte?

Zánik ľudstva k dnešnému dňu už predpovedalo množstvo veštíc a veštcov. Niektorí z nich však vidia aj druhú stránku veci. Aby ľudia unikli svojmu nevyhnutnému zániku, budú musieť opustiť našu planétu. Koniec-koncov, už dnes môžeme vidieť obrovský postup v technológiách a vývoji vesmírnych rakiet.

Dokonca môžeme očakávať, že ľudia budú schopní pristáť na Marse už v roku 2030. Osídľovanie iných planét je dobrý nápad, ku ktorému sme stále bližšie. A to bez ohľadu na to, či život na našej planéte ukončí pandémia, klimatická kríza alebo náraz asteroidu.

2. Čo ukončí existenciu ľudí?

Okrem veštcov a veštíc sa touto otázkou intenzívne zaoberajú aj mnohí vedci. I keď tí nedokážu koniec ľudského pokolenia predpovedať s istotou, niektorí jasnovidci a jasnovidky sa o jeho konci neboja hovoriť. Táto predpoveď budúcnosti hovorí o tom, že ak niečo kompletne vyhubí ľudskú rasu, bude to vírus.

Tieto veštby síce hovoria o neviditeľnom zabijakovi bez pocitov, ale nie všetko spĺňa jeho opis tak ako vírus. Ten dokáže prežívať iba v iných bunkách a nie je viditeľný voľným okom. Zároveň je schopný neustále mutovať a vyvíjať sa. Bude evolúcia smrteľných vírusov pokračovať až dovtedy, kým úplne vyhubia svojich hostiteľov?

3. Vytvoria ľudia nový život?

Ďalšia predpoveď budúcnosti hovorí o tom, že sa z ľudí stanú „bohovia“, ktorí sú schopní „darovať život“. Na túto veštbu sa dá pozrieť z viacerých uhlov. Všetky pohľady však naznačujú, že budeme schopní umelo vytvoriť živý organizmus.

Podľa niektorých sa táto veštba už naplnila, pretože sme schopní vytvoriť plod „in vitro“. A teda umelo spojiť spermiu a vajíčko mimo delohy. Vedcom sa tiež už napríklad podarilo naklonovať ovcu. Otázkou zostáva, kam až to všetko zájde. Vytvoríme v budúcnosti úplne nový druh zvieraťa? Budeme schopní klonovať ľudí? Alebo sa novým životom v skutočnosti myslí umelá inteligencia?

4. Ovládne nás umelá inteligencia?

Umelá inteligencia je realitou už dnes, no ešte stále nemôžeme hovoriť o nezávislej forme schopnej vlastných rozhodnutí. Je len otázkou času, kým sa umelá inteligencia naučí samostatnosti? A je to pre nás riziko? Dnes existuje viacero filmov, ktoré naznačujú, že vývoj umelej inteligencie nie je dobrý nápad.

Hovoria o tom aj viaceré veštby, ktoré predpovedajú, že tento výtvor sa nám vypomstí. Veštci a veštice sa však v názoroch rozdeľujú. Kým niektorí tvrdia, že umelá inteligencia pre nás bude hrozbou, iní si myslia, že to bude našou záchranou. Ľudia totiž podliehajú emóciám a celkovo sú vo viacerých ohľadoch nedokonalí.

Čisto racionálny stroj nás môže ochrániť pred vlastnými rozhodnutiami. Dokáže totiž v priebehu krátkeho času vypočítať všetky pravdepodobnosti. A teda rozhodnúť sa lepšie ako my. Za predpokladu, že sme sami pre seba naozaj hrozbou.

5. Čaká nás nukleárny konflikt?

Nukleárny konflikt je pre nás hrozbou už od objavenia atómovej bomby. Jej ničivé následky ľudia pocítili už počas druhej svetovej vojny, kedy sa Spojené štáty rozhodli ukončiť konflikt s Japonskom pomerne radikálnym spôsobom. Odvtedy sa ľudia boja moci, ktorú niektoré krajiny (alebo ľudia?) s prístupom k týmto zbraniam majú.

Zabudnúť nesmieme ani na jadrové elektrárne, ktoré sú rovnakou hrozbou v prípade nehôd alebo vojnových konfliktov. Jasným dôkazom je napríklad Černobyľ alebo havária v jadrovej elektrárni v japonskej Fukušime. Naplní sa táto predpoveď a bude jadrová energia naším koncom?