Veštica Zdena

Zdena

Osobný kód 165

Veštica Janita

Janita

Osobný kód 162

Liečivé energie víl

Nadprirodzené bytosti, a teda i víly a bytosti lesa, vlastnia silné liečivé energie a je možné požiadať ich v určitej láske a pokore o pomoc.

Liečivé energie víl

Liečenie s vílami a bytosťami lesa

Aj trhanie bylín z lúky a následné pitie čaju obsahuje liečivú energiu, a ani o tom nevieme. Ak si však všimneme, odkiaľ bylina pochádza a kto ju pije, uvidíme i rozdiel v rýchlosti a intenzite liečby. Uzdravovanie bytostí pomocou liečivej energie a mágie, čo je tiež druh energie mysli, prebieha pomocou istých rituálov a prosieb.

Mágia je energia, ktorú istým spôsobom zhmotňujeme vo svoj prospech, nie je v tom nič škodlivé ani zlovestné. Jedná sa len o prácu s vierou, mysľou a vlastnými energiami. Samozrejme, existuje i čierna mágia, ale v tomto zmysle nemá miesto ani uplatnenie. Mágia môže predstavovať vyrieknutie formuliek, slov, prosieb, vloženie vlastnej viery v určitej činnosti a tým jej zhmotnenie, reálny výsledok a pokrok v živote a zdraví. Už len zapálenie sviečky s prosbou o vyčistenie priestoru, je rituál. Mágia a rituály tu boli odjakživa, no neskôr dostali nové mená, aby boli prijateľné spoločenskému zriadeniu a filozofiám náboženstva. Vždy je zásadné to, kto vykonáva rituály a mágiu, aký je jeho charakter, viera, čistota úmyslov a srdce (láska k iným). Dostaví sa zrkadlový výsledok. Samozrejme, podobné priťahuje podobné a preto, keď človek zmietaný zlobou a zášťou vyriekne rituál, pritiahne pozornosť podobne ladených entít a skaza je na svete. Výsledok poškodí samotného strojcu, nie toho, komu bol pridelený.

Liečivý rituál našich predkov

Spomedzi mnohých rituálov a praktík uvediem jednu na liečenie kožných ochorení.

Bude potrebné zhotoviť si vlastnoručne vresovú metličku a pri jej výrobe vložiť do práce a vetvičiek pocit a energiu lásky, prosby, dobrej viery, že pomôže. Deje sa tak myšlienkovo vo vnútornom monológu, ak chcete, môžete vyrieknuť slová i nahlas. Mali by ste však veriť tomu, čo robíte. Vstaňte pritom ráno za úsvitu. Nič vtedy nejedzte ani nehovorte, bežte rovno ku krbu, kachliam, a vymeťte všetok popol a uhlíky do rohu tak, aby ostal krb čistý a vymetený. Ak nebývate v dome, vykonajte rituál na chalupe, ak tam máte krb, pec, či kachle. 

Rituál môžete vykonať i vonku v záhradnej peci. Po zametení popola a uhlíkov sa zohnite a pľuvnite na čerstvo zametené miesto, ukazováčik pravej ruky položte na slinu a urobte ním znamenie kríža na postihnutom mieste kože. Dotyk nech je ľahký, ale pevný. Vykonajte tak po deväť rán a kožné potiaže zmiznú. Môžete spáliť i niekoľko borových šišiek v hrnci a ich popol rozprášiť do krbu predtým, ako pôjdete spať.

Možno je to liečivá kombinácia popola a slín, látok obsiahnutých v nich, možno je to i sústredenosťou pri činnosti. Môžete tak vyskúšať starý recept na kožné ochorenia našich predkov.